Zinātnieki ir nosaukuši pārtikas produktus, kas paildzina dzīvi

Pētnieku grupa no Jaunzēlandes un Skotijas ir atklājusi, ka ilgmūžību ietekmē ar šķiedrvielām bagātas pārtikas ikdienas patēriņš.

Par to ziņoja britu izdevums Lancet.

Zinātnieki ir atklājuši, ka, uzņemot vismaz 25 g šķiedrvielu, var novērst sirds un asinsvadu slimību, diabēta un kuņģa un zarnu trakta problēmu risku.

Šķiedrvielas ir atrodamas augļos (ābolos, bumbieros, banānos), dārzeņos (ķirbjos, kāpostos, kartupeļos), pākšaugos (zirņos, lēcās), griķos, rīsos un citos produktos.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Ne labāk par transtaukskābēm: kāpēc cepšana ar sviestu ir bīstama tavam organismam?

4 pārtikas produkti, kurus nekad nevajadzētu ēst brokastīs

Ne novecojuši, bet veselīgākie – nekad vairs neizmetiet brūnu banānu

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk