Zinātnieki ir nosaukuši pārtikas produktus, kas paildzina dzīvi

Pētnieku grupa no Jaunzēlandes un Skotijas ir atklājusi, ka ilgmūžību ietekmē ar šķiedrvielām bagātas pārtikas ikdienas patēriņš.

Par to ziņoja britu izdevums Lancet.

Zinātnieki ir atklājuši, ka, uzņemot vismaz 25 g šķiedrvielu, var novērst sirds un asinsvadu slimību, diabēta un kuņģa un zarnu trakta problēmu risku.

Šķiedrvielas ir atrodamas augļos (ābolos, bumbieros, banānos), dārzeņos (ķirbjos, kāpostos, kartupeļos), pākšaugos (zirņos, lēcās), griķos, rīsos un citos produktos.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Related posts

Ārsti brīdina nesēdēt tualetē ilgāk par 10 minūtēm. Kāpēc?

“McDonald’s” ēstuvēs ASV fiksēts baktērijas E. coli uzliesmojums. Viens cilvēks miris

Apkures sezona sākusies – kā pasargāt acis no sausā gaisa ietekmes?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Lasīt vairāk