Home » Lockheed Martin un Rheinmetall izstrādās jaunu GMARS Eiropas daudzkārtējas palaišanas raķešu sistēmu, kas balstīta uz M142 HIMARS, lai aizstātu MARS II

Lockheed Martin un Rheinmetall izstrādās jaunu GMARS Eiropas daudzkārtējas palaišanas raķešu sistēmu, kas balstīta uz M142 HIMARS, lai aizstātu MARS II

no ANDREJS BOJKO
0 Komentāri Ziedot

ASV uzņēmums Lockheed Martin un Vācijas uzņēmums Rheinmetall kopīgi izstrādās Eiropas daudzkārtējas palaišanas raķešu sistēmu. Sistēmas pamatā būs M142 lielgabarīta artilērijas sistēma, plašāk pazīstama kā HIMARS.

Kas ir zināms
Sistēmu sauc GMARS (G – Vācija). Tai būs riteņu šasija, un tā aizstās daudzkārtējo raķešu palaišanas sistēmu MARS II (attēlā zemāk), kuras šasija ir Bradley kāpurķēžu bruņumašīna. Par jauno izstrādi paziņoja Hovards Brombergs (Howard Bromberg), Lockheed Martin Gaisa un pretraķešu aizsardzības nodaļas viceprezidents un stratēģijas un biznesa attīstības vietnieks.

Vācija ir nodevusi Ukrainas bruņotajiem spēkiem piecas MARS II sistēmas, kas ir modernizēts M270 MLRS ekvivalents Eiropā. Palaidējiekārta sastāv no diviem konteineriem, katrā no kuriem atkarībā no kalibra ir līdz sešām raķetēm.

Bundesvēra rīcībā vēl ir 34 MARS II sistēmas. Šo informāciju apstiprināja Vācijas bruņoto spēku pārstāvis. Runasvīrs neiedziļinājās sīkāk par raķešu palaišanas iekārtu gatavību operācijai.

Jaunajai izstrādnei tiks izmantota Lockheed Martin ražota nesējraķete un Rheinmetall šasija. GMARS izskatīsies tāpat kā HIMARS, taču tam būs lielāka šasija un divi konteineri viena vietā. Nesējraķete tiks uzstādīta uz Rheinmetall HX 8×8 (attēlā zemāk), kas tiks ražots Vīnē. Tā garums būs aptuveni 12 metri, kas ir par 5 metriem garāks nekā HIMARS FMTV.

Vācija plāno pārdot GMARS citām Eiropas valstīm. Paredzams, ka jaunās raķešu sistēmas sāks darboties jau pēc diviem gadiem. Dažas GMARS sastāvdaļas tiks importētas no Amerikas Savienotajām Valstīm. Attiecībā uz šāviņiem GMARS varēs izmantot aptuveni 80 % munīcijas, kas paredzēta HIMARS.

Avots: Defense News

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: