Home » Rīgas skolēni nenovērtēja pilsētas varas “rūpes”

Rīgas skolēni nenovērtēja pilsētas varas “rūpes”

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Rīgas deputāti radīja problēmu skolēniem. Viņi nenovērtēja, ka mēnešbiļete braukšanai sabiedriskajā transportā viņiem ir sadārdzinājusies no 16 uz 15 eiro. Tajā pašā laikā tika atceltas stundas biļetes par 30 centiem.

Un tā kā daudzas augstskolas, lai taupītu apkuri, elektrību un epidēmijas laikā, pārgāja uz nosacīti attālinātā darba formātu, tagad daudziem studentiem nav absolūti nekādas vajadzības katru dienu braukt uz un no izglītības iestādes.

Daudzās fakultātēs lekcijas notiek attālināti, un klātienē tiek veikti tikai laboratorijas un verifikācijas darbi. Un eksāmeni. Tāpēc studenti 15 eiro mēnesī neizlaiž. Viņi iesniedza kolektīvu lūgumrakstu, lai atgrieztu atlaides vienreizējām biļetēm.

Šeit viss jautājums ir gan studentiem, gan pilsētai, vienā lietā – naudā. Brauciena izmaksas vienam pasažierim transportā ir vairāk nekā 2 eiro. Un visa starpība starp vienas biļetes un ikmēneša pārvadātāja cenu tiek kompensēta no pilsētas budžeta.

 

Pēc katedras sēdē sniegtās informācijas, personalizēto studentu e-talonu īpašnieki (un tikai ar tiem var saņemt atlaidi) šobrīd ir aptuveni 23 000. Students vidēji mēnesī veic 25 braucienus. Tas nozīmē, ka šo braucienu izmaksas ir 50 eiro, skolēns par biļeti maksā 15 eiro, bet pilsēta par tiem vēl 35 eiro. Vai 805 tūkstoši eiro mēnesī. Pilsētas budžets ir iedzīvotāju nodokļi, jo pilsēta neveic nekādu komercdarbību un nesaņem peļņu, teiksim, no ābolu pārdošanas.

Arī skolēni ir jāsaprot, daudzi jau mācās par savu vai vecāku naudu un maksā 15 eiro mēnesī, ja izmanto transportu divas reizes nedēļā, tas viņiem nav ekonomiski izdevīgi. Un vienreizējā biļete viņiem, tāpat kā visiem, maksā 1,5 eiro.

 

Kā norāda studentu biedrība, šī iemesla dēļ daļa skolēnu kopumā atteicās braukt ar sabiedrisko transportu vai pārgāja uz “zaķu” kategoriju – viņi tur gatavu biļeti vai telefonu ar “cu-ar kodu”, ja uzradīsies kontrolieri.

Šo situāciju nevar saukt par normālu. Tāpēc Dome nolēma Komunikācijas departamenta slēdzienu par pabalstu atgriešanas studentiem par vienreizējām biļetēm neiederīgumu novirzīt izskatīšanai Transporta komitejā, lai rastu ja ne optimālu, tad vismaz kompromisa risinājumu. par pabalstiem studentiem. Tāpēc pagaidām jautājums ir atlikts.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: