Home » “Pilnīgs juceklis Rīgas centrā”: iedzīvotāji iesniedza iniciatīvu par skrejriteņu novietošanu

“Pilnīgs juceklis Rīgas centrā”: iedzīvotāji iesniedza iniciatīvu par skrejriteņu novietošanu

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Rīgā ir liela problēma ar elektrisko skrejriteņu nomas stāvvietām, īpaši pilsētas centrā. Un šī problēma ir steidzami jārisina, uzskata iniciatīvas autors.

Portāls Manabalss.lv ir uzsācis jaunu parakstu vākšanu par elektrisko skrejriteņu novietošanas kārtību pilsētā. Lai to iesniegtu Seimā, nepieciešams savākt 10 tūkstošus parakstu.

“Iniciatīvas mērķis ir mainīt iznomāto elektrisko skrejriteņu novietošanas kārtību. Pēc iznomāto elektrisko skrejriteņu izmantošanas tie būtu jānovieto īpaši ierīkotās un apzīmētās autostāvvietās, kas netraucē gājējiem un citiem satiksmes dalībniekiem. Autostāvvietu sakārtošanai nepieciešamās lietas būs informatīva zīme un krāsaini laukumi uz ietves, uz kuriem būs skaidri redzams siluets ar elektriskajiem skrejriteņiem un burts P. Attiecīgi šādas zīmes būtu jāiekļauj arī Ceļu satiksmes noteikumos,” raksta iniciatīvas autors Ints Burkevics.

“Šādas zonas jāierīko tur, kur šāds pakalpojums ir pieejams. Likums paredz, ka pakalpojuma sniedzējam ir jāgroza pakalpojuma noteikumi, iekļaujot tajos šīs stāvvietas. Lai veicinātu šo noteikumu ievērošanu, pakalpojuma sniedzējam būs tiesības piemērot klientam naudas sodu par nepareizi novietotu iznomāto elektrisko skrejriteni, daļu no iekasētās soda naudas novirzot valsts kasē. Iniciatīvas rezultātā iznomātos elektriskos skrejriteņus vairs nevarēs novietot jebkur. Nereti ir novērots, ka tie ir novietoti tā, ka gājējiem, māmiņām ar bērnu ratiņiem u. c. ir apgrūtināta pārvietošanās pa ietvēm. Šis risinājums uzlabos pilsētvidi kopumā,” uzskata iniciatīvas autors.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: