Home » Rusiņa slepkavības lieta: sodītas piecas policijas amatpersonas

Rusiņa slepkavības lieta: sodītas piecas policijas amatpersonas

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Valsts policija, veicot dienesta pārbaudi un disciplinārlietu izmeklēšanu Leona Rusiņa lietā, piemēroja disciplinārsodus vairākām amatpersonām, kā arī nomainīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa vadību.

Kā ziņots, 16. aprīlī Jēkabpils apkaimē bērna un mātes acu priekšā tika noslepkavota 1983. gadā dzimusi sieviete. Slepkavību izdarīja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš jau vairākus mēnešus draudēja un uzmācās sievietei, par ko viņa regulāri ziņoja policijai, taču netika pasargāta.

Dienesta pārbaudes un disciplinārlietas izmeklēšanas gaitā tika konstatēts, ka vairākas Austrumzemgales policijas iecirkņa amatpersonas vairākos gadījumos, risinot aizdomas par Rusiņa darbībām un veicot meklēšanas pasākumus, rīkojās neadekvāti profesionāli, tostarp aktīvi neveica meklēšanas pasākumus.

Pārbaudes laikā tika konstatēts arī tas, ka policijas darbinieki savlaicīgi neanalizēja un nesaskatīja Rusiņa prettiesisko darbību kopsakarības. Rezultātā pieciem policijas darbiniekiem tika piemēroti disciplinārsodi, bet iecirkņa priekšnieku Rolandu Bērziņu, kuram izteikts rājiens par nepietiekamu iecirkņa darba organizēšanu, nomainīja Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles policijas iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieka vietniece Evita Galviņa. Savukārt Bērziņš tika pārcelts iecirkņa priekšnieka vietnieka amatā.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: