Home » Par pieminekļa nojaukšanu Rīgā: Kirgizstānā no policijas tik tikko izbēdzis bijušais Seima deputāts

Par pieminekļa nojaukšanu Rīgā: Kirgizstānā no policijas tik tikko izbēdzis bijušais Seima deputāts

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Pamatojoties uz Krievijā izdoto apcietināšanas orderi, Kirgizstānā tika mēģināts arestēt bijušo Seima deputātu Vjačeslavu Dombrovski. Galvenais iemesls ir tas, ka viņš iepriekšējās vēlēšanās balsoja “PAR” padomju armiju slavinošo pieminekļu demontāžu.

Bijušais Seima deputāts Vjačeslavs Dombrovskis TV3 pastāstīja , ka nesen pieņēmis piedāvājumu kļūt par vieslektoru EDSO akadēmijā Kirgizstānas galvaspilsētā Biškekā un bez problēmām tur nostrādājis aptuveni mēnesi. Taču piektdien viņš saņēma ziņu, ka vietējā policija viņu meklē.

“Man paveicās, man bija neplānota saruna ar vecu draugu no Vašingtonas, viņi man piezvanīja, es nevaru pateikt, kas man zvanīja, un teica, ka policija mani meklē, ka viņi ir ieradušies manā reģistrācijas vietā. kas nebija mana faktiskā dzīvesvieta policija, kā arī ieradās EDSO akadēmijā, kur mani gaidīja. Pirmajā brīdī, protams, tas bija šoks, jo nevarēju iedomāties neko, pēc kā viņi varētu mani meklēt,” sacīja Dombrovskis.

Vēlāk bijušais parlamentārietis guva apstiprinājumu, ka tas saistīts ar iepriekšējā Seima lēmumu nojaukt pieminekli Pārdaugavā. Lai saprastu, kā rīkoties, Dombrovskis sazinājās ar Latvijas vēstniecību Kazahstānā.

“Tas, kas notika tālāk, bija 24 stundas, kā spiegu filmā. “Es, protams, nevaru jums pastāstīt sīkāku informāciju par cilvēkiem, kas tajā iesaistīti, izņemot to, ka mūsu ārlietu aģentūrām izdevās ne tikai izglābt mani no policijas, bet arī organizēt manu izbraukšanu,” saka bijušais parlamentārietis.

Tikmēr Ārlietu ministrija izplatīja publisku paziņojumu, kurā teikts, ka Neatkarīgo Valstu Savienības (NVS) ietvaros Krievija mēģināja vajāt esošās un bijušās Latvijas amatpersonas, kuras bija iesaistītas lēmumu pieņemšanā, kuru mērķis ir nosodīt Krievijas agresiju pret Ukrainu un mazināt tās ietekmi uz Ukrainu. valstis – ES dalībvalstis.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: