Home » No nākamā gada palielinās maksu Valmieras Sporta skolā

No nākamā gada palielinās maksu Valmieras Sporta skolā

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

No nākamā gada 1.janvāra tiks palielināts vecāku līdzmaksājums par bērnu nodarbībām Valmieras Sporta skolā, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pinne.

Kā savu lēmumu pamato pašvaldība, no šā gada 1.septembra profesionālās un interešu izglītības pedagogiem palielinātas zemākās mēneša darba algas likmes par darba slodzi – līdz 1020 eiro. Savukārt valsts piešķirtās mērķdotācijas pašvaldībām nesedzot profesionālo izglītības iestāžu pedagogu un treneru darba algas samaksu 100% apmērā, tāpēc rodoties aptuveni 25% starpība, kas tiek segta ar pašvaldības un vecāku līdzfinansējumu.

Konkurētspējīga atalgojuma nodrošināšana ir būtiska, lai piesaistītu kvalificētus speciālistus atsevišķos sporta veidos, tajā skaitā hokejā un daiļslidošanā, klāsta pašvaldība.

Lielākais maksājuma palielinājums gaidāms hokeja programmas 113 audzēkņiem un daiļslidošanas programmas 27 audzēkņiem. Viena audzēkņa izmaksas pašlaik par hokeja nodarbībām mēnesī ir 270,40 eiro, pašvaldība līdzfinansē 245,40 eiro, bet vecāku līdzmaksājums ir 25 eiro mēnesī par bērnu. Hokeja treneru algu piemaksai šobrīd tiek novirzīts arī vecāku biedrības “Vidzemes hokejam” līdzmaksājums 25 eiro mēnesī par audzēkni, tādējādi kopā veidojot 50 eiro vecāku līdzmaksājumu mēnesī par vienu audzēkni. Savukārt no 1.janvāra līdzmaksājums būs 75 eiro.

Daiļslidošanas izmaksas ir 329, 20 eiro par vienu audzēkni mēnesī, pašvaldība līdzfinansē 296,20 eiro, bet vecāku līdzmaksājums ir 33 eiro mēnesī par skolēnu. No šī mācību gada otrā pusgada vecāku līdzmaksājums būs 50 eiro par audzēkni.

Peldēšanas, futbola, vieglatlētikas, orientēšanās, BMX, florbola, badmintona, airēšanas slaloma, volejbola, triatlona programmā vecāku līdzmaksājums būs 20 eiro mēnesī vienam audzēknim.

Pašvaldība atgādina, ka Valmieras novada dibinātajās profesionālās un interešu ievirzes izglītības iestādēs, tajā skaitā Valmieras Sporta skolā, no līdzfinansējuma maksas 100% apmērā attiecīgajā mācību gadā atbrīvo audzēkņus, kuriem noteikta invaliditāte, kurš mācās Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centrā. No līdzfinansējuma atbrīvoti audzēkņi, kuri iekļauti Latvijas atzīto sporta veidu federāciju apstiprinātajā valsts izlašu dalībnieku sarakstā, audzēkņi, kuri ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās, sasniedzot pilngadību, kuriem ir izsniegta apliecība sociālo garantiju nodrošināšanai.

Līdzfinansējums vecākiem nav jāmaksā, ja ģimenei ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, kā arī gadījumā, ja audzēkņi nav apmeklējuši nodarbības pilnu mēnesi vai vairāk un ir iesniegta ārsta izziņa par attiecīgo laika periodu.

Līdzfinansējuma maksa 50% apmērā tiek samazināta skolēniem, kuri ir no ģimenes, kurai piešķirts Latvijas Goda ģimenes statuss un izsniegta apliecība “Goda ģimene” vai 3+ Ģimenes karte, uz laiku, kuri slimības dēļ apmeklējuši nodarbības nepilnu mēnesi, kavējuma periods nav mazāks par divām kalendārajām nedēļām un ir iesniegta ārsta izziņa par attiecīgo laika periodu.

Pusi no līdzfinansējuma maksā arī tās ģimenes, kurās divi vai vairāk bērni mācās vienā izglītības iestādē, kā arī ja vienā izglītības iestādē apgūst trīs vai vairāk interešu izglītības programmas.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: