Home » Igaunijas tūrisma konsultatīvā padome sāk izstrādāt tūrisma ilgtermiņa vīziju

Igaunijas tūrisma konsultatīvā padome sāk izstrādāt tūrisma ilgtermiņa vīziju

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Igaunijas ekonomikas un digitālo lietu ministra vadītā tūrisma konsultatīvā padome sākusi izstrādāt ilgtermiņa redzējumu par tūrismu, jo nesenās krīzes situācijas liecina par nepieciešamību izprast tūrisma nozari kopumā un ņemt vērā norises arī citās dzīves jomās.

Pirms Covid-19 pandēmijas tūrisma nozare Igaunijā katru gadu stabili auga gan tūristu skaita, gan apgrozījuma ziņā. Ja 2019.gadā tūrisma pakalpojumu īpatsvars kopējā eksportā bija 29%, tad 2022.gadā tas veidoja 15%. Nozare joprojām turpina atkopties no pandēmijas, taču pasaulē valdošais satraukums par drošību jau rada jaunus izaicinājumus.

“Tūrisma aina pēdējos gados ir būtiski mainījusies, un pielāgošanās pašreizējai situācijai ir bijusi ļoti svarīga. Tomēr parādās jauni faktori, kas var ietekmēt ceļošanu nākotnē. Lai izprastu tūrisma nozari un izstrādātu tās politiku, mums šīs tendences ir jāņem vērā jau tagad,” sacīja ekonomikas un digitālo lietu ministrs Tīts Rīsalo.

Vīzijas dokumentā plānots pievērst lielāku uzmanību tūrisma saiknei ar citām nozarēm, piemēram, transportu, vidi, izglītību, darba tirgu, tehnoloģijām, kā arī ārvalstu investīciju piesaistei Igaunijā un jaunuzņēmumu videi. Ilgtermiņa plāns tūrismam līdz 2035.gadam būs uz zināšanām balstīts ceļvedis gan Ekonomikas un komunikāciju ministrijai, gan partneriem. Tas palīdzēs pieņemt svarīgus politikas un uzņēmējdarbības lēmumus un nodrošināt nozares attīstībai nepieciešamo atbalstu.

Tūrisma nozares nākotne tiek plānota, izmantojot stratēģiskās prognozēšanas metodes. Tas nozīmē, ka tiek analizēti dažādi iespējamie nākotnes notikumu scenāriji, kas var ietekmēt tūrisma nozari. Galvenā uzmanība tiek pievērsta jaunām idejām, turklāt tiek pētītas arī nevēlamas nākotnes situācijas un attīstības tendences.

“Savā ziņā mēs mēģinām paredzēt nākotni, kas, protams, ir sarežģīts uzdevums. Taču, no otras puses, šāda sagatavošanās palīdz mums labāk sagatavoties nākotnes nenoteiktajiem pavērsieniem, ātrāk reaģēt uz tirgus signāliem un pārbaudīt pašreizējo atbalsta pasākumu un risinājumu noturību nākotnē,” skaidroja ministrs.

Tūrisma ilgtermiņa plāns tiek izstrādāts sadarbībā ar vairākām ministrijām, tūrisma asociācijām, reģionālās attīstības organizācijām un tūrisma nozares uzņēmējiem.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: