Home » Medicīna saņems pēdējo daļu. Ko tālāk?

Medicīna saņems pēdējo daļu. Ko tālāk?

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Valdība šodien pilnībā īstenojusi iepriekšējā Kariņa kabineta pieņemto lēmumu līdz šā gada beigām medicīnai piešķirt papildu 142 miljonus eiro.

Faktiski jau kopš vasaras Ministru kabinets vismaz reizi mēnesī ir apstiprinājis kārtējo daļu veselības aprūpes sistēmai solīto 142 miljonu eiro ietvaros. Šodien valdība no šīs summas sadalīja pēdējos 30,8 milj. Pretēji sākotnēji bijušā premjera Kariņa teiktajam, lielākā daļa līdzekļu medicīnai “nokļuva” nevis caur citu ministriju “ziedojumiem”, bet gan no rezerves naudas – tātad no fonda neparedzētiem gadījumiem.

Svarīgi uzsvērt: piešķirtās piecas daļas netika izmantotas medicīniskās aprūpes uzlabošanai, bet gan vismaz esošā valsts medicīniskās aprūpes minimuma saglabāšanai. Tātad šodien no minētās summas 30,8 miljoniem eiro 7,3 miljoni tiks izlietoti līdzekļu roba aizpildīšanai kompensējamajiem medikamentiem. Iemesls ir šo kompensējamo medikamentu sadārdzināšanās un “plāna” pārsniegšana pacientu skaitam, kuriem valsts pilnībā vai daļēji kompensē medikamentu iegādi. Tāpat no šodienas iemaksas līdz gada beigām tiks apmaksāta mūsu pacientu ārstēšana ārzemēs, ambulatoro izmeklējumu nodrošināšana, speciālistu konsultācijas un dienas stacionāra pakalpojumi. Laboratorijas saņems arī papildu līdzekļus valsts apmaksātu izmeklējumu veikšanai.

Šogad medicīna papildu līdzekļus vairs nesaņems. Ko tālāk? Veselības ministrija var saņemt papildu 240 miljonus eiro. Taču skaidrs, ka ar šo naudu var nepietikt – īpaši ņemot vērā, atklāti sakot, ministra Hosama Abu Meri drosmīgo solījumu atrisināt problēmu ar rindām pie speciālistiem. Lai rindas ilgtu vismaz no divām nedēļām līdz diviem līdz trim mēnešiem, medicīnai papildus jāsaņem nevis 240 miljoni, bet vismaz divreiz lielāka summa, kas ir nereāli! Līdz ar to secinājums – pastāv liela varbūtība, ka arī nākamgad Veselības ministrija “ubagos” visa gada garumā un saņems papildu līdzekļus, lai nodrošinātu medicīniskās palīdzības sniegšanu vismaz tādā pašā līmenī.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: