Home » Rīgā sacensības pulcēs vairāk nekā 3000 jauno basketbolistu

Rīgā sacensības pulcēs vairāk nekā 3000 jauno basketbolistu

no Ainars Briedis
0 Komentāri Ziedot

Alfrēda Kraukļa piemiņas basketbola turnīrā, kas norisināsies šajā nedēļas nogalē, būs jauns dalībnieku rekords un pirmo reizi visas spēles būs video tiešraidēs, informēja rīkotāji.

Alfrēda Kraukļa piemiņas basketbola turnīrs bērniem un jauniešiem šogad risināsies no 16. līdz 18.augustam vairāk kā 20 dažādās sporta zālēs Rīgā. Vēsturē 32. turnīrs sasniedzis jaunu dalībnieku rekordu – 210 komandas no septiņām valstīm.

Baltijā lielākais bērnu un jauniešu basketbola turnīrs šogad pulcēs vairāk nekā 3000 jauno basketbola censoņu – puišus un meitenes vecumā no 9 līdz 17 gadiem. Sacensības notiks deviņās dažādās vecuma grupās gan meitenēm, gan zēniem.

Turnīrā piedalīsies komandas no Latvijas, Lietuva, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas un Ukrainas. Ukraiņu bērnu dalību turnīrā finansiāli atbalsta “Latvijas Finieris”. Startēs arī apvienotā komanda, kurā būs dalībnieki no Francijas, Spānijas un citām valstīm.

Prasmes laukumā slīpēs ne tikai jaunie basketbolisti, bet arī spēļu apkalpes dalībnieki – turnīrā strādās vairāk nekā 500 tiesneši un sekretariāta darbinieki, kas rūpēsies par godīgu spēļu norisi un statistikas apkopošanu.

Rīkotāji norāda, ka Alfrēda Kraukļa turnīrs iepriekšējos gados strauji audzējis popularitāti. Pirms Covid-19 pandēmijas sacensības pulcēja ap 70 līdz 90 komandām, bet iepriekšējos divos gados dalībnieku skaits dubultojās – piedalījās vairāk nekā 160 komandu. Pirmo reizi būs vairāk nekā 200 komandu.

Šogad pirmo reizi dalībnieku vecākajās grupās (U-18) gan puišiem, gan meitenēm pasniegs īpašus sudraba čempionu gredzenus, kas ir unikāls rotu meistara Haralda Zandersona rokudarbs.

Visas turnīra spēles no vairāk kā 20 sporta zālēm Rīgā būs redzamas turnīra oficiālajā “YouTube” kontā “akcup_official”. Tāpat, kā pēdējos gados ierasts, puišu divu vecāko vecumgrupu zelta finālspēles tiks translētas tiešraidē kanālā TV24 un būs redzamas visā Latvijā virszemes apraidē.

Šī turnīra mērķis nav tikai dot iespēju jaunajiem basketbolistiem attīstīt savas iemaņas sportā, bet arī pievērst bērnu un jauniešu uzmanību sociāli svarīgām tēmām. Lai mazinātu risku iekļūt negadījumā un gūt traumas, turnīra dalībniekus par dažādām drošības tēmām izglītos “Sadales tīkls” un Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Turnīrā savulaik ir piedalījušies vairāki basketbolisti, kuri karjeru attīstījuši līdz profesionāļa līmenim un sasnieguši izcilus panākumus. Piemēram, A.Kraukļa VEF basketbola skolas audzēkņi – Anžejs Pasečņiks piedalījies 28 spēlēs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), savukārt Nauris Miezis izcīnījis Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļu 3×3 basketbolā.

Pirmais Alfrēda Kraukļa piemiņas basketbola turnīrs notika 1992.gada novembrī. Tajā piedalījās kopumā 46 komandas sešās puišu vecuma grupās no piecām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas un Krievijas. Kopš 25.turnīra sacensībās piedalās arī meiteņu komandas. Gadu gaitā turnīrs kļuvis par vienu no lielākajiem bērnu basketbola turnīriem Baltijā.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: