Home » Aizkraukles novadā veidos vienu Daugavas labā krasta pašvaldības komunālo uzņēmumu

Aizkraukles novadā veidos vienu Daugavas labā krasta pašvaldības komunālo uzņēmumu

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Aizkraukles novadā tiks turpināta pirms nepilna gada sāktā pašvaldības SIA “Kokneses komunālie pakalpojumi”, SIA “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” un SIA “Skrīveru saimnieks” apvienošana, lēmuši novada deputāti.

Pārmaiņu procesam noslēdzoties, būs izveidota kopīga Daugavas labajā krastā esošās Aizkraukles novada teritorijas iedzīvotājus, izņemot Aizkraukles pilsētu un pagastu, apkalpojoša kapitālsabiedrība SIA “LK komunālie pakalpojumi”.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem pārmaiņas tiks organizētas pievienošanas ceļā. Noteikts, ka “Kokneses komunālie pakalpojumi” un “Skrīveru saimnieks” ir pievienojamās sabiedrības, bet iegūstošā sabiedrība ir “Pļaviņu komunālie pakalpojumi”. Šāds modelis izvēlēts, darba grupai izvērtējot pašreizējo kapitālsabiedrību valdes locekļu iesniegtos redzējumus, papildus kā kritērijus iegūstošās kapitālsabiedrības izvēlei ņemot vērā, piemēram, reorganizējamo kapitālsabiedrību statūtkapitāla lielumu, esošo un potenciālo klientu skaitu.

Sākto pārmaiņu mērķis ir paaugstināt komunālo pakalpojumu kvalitāti, vienlaikus mazinot administratīvo slogu, ko rada vairāku līdzīgu uzņēmumu uzturēšana, kļūstot iedzīvotājiem draudzīgākiem. Reorganizācija ļaušot nodrošināt lietderīgāku pakalpojumu sniegšanu novada iedzīvotājiem un stiprināt kapitālsabiedrību kopējo saimnieciskās darbības kapacitāti un korporatīvo pārvaldību – labāka prakse uzņēmuma pārvaldībā, efektīvāka stratēģiskā koordinācija, kontroles sistēma, uzlabota pakalpojumu administrācija. Kopā būšot lielākas iespējas plānveidīgi atjaunot un papildināt materiāltehnisko bāzi, kā arī radīsies iespēja veikt izdevīgākus iepirkumus, ņemot vērā uzņēmuma lielumu.

Dome pašvaldības izpilddirektoram uzdeva ar rakstisku rīkojumu izveidot kapitālsabiedrību reorganizācijas vadības grupu un vadīt tās darbu, nodrošinot pārmaiņu procesa norises vadību un uzraudzību.

“Firmas.lv” dati liecina, ka “Kokneses komunālo pakalpojumu” apgrozījums pērn ir bijis 942 077 eiro, uzņēmums cietis 186 390 eiro zaudējumus.

“Pļaviņu komunālie pakalpojumi” apgrozījuši 1 139 848 eiro, bet to peļņa bijusi 33 284 eiro.

Savukārt “Skrīveru saimnieka” apgrozījums 2023.gadā bija 459 744 eiro. Kapitālsabiedrība strādājusi ar 12 450 eiro zaudējumiem. 

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.