Home » Jurēvics neatbalsta bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu

Jurēvics neatbalsta bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

“Jaunās vienotības” (JV) Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Jurēvics, līdzīgi kā pārējie koalīcijas partiju frakciju vadītāji, neatbalsta bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu.

Lūgts komentēt labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) teikto, ka darbaroku trūkuma dēļ tiek apsvērta iespēja saīsināt bērna kopšanas atvaļinājumu, Jurēvics aģentūrai LETA norādīja, ka viņš kā JV Saeimas frakcijas vadītājs šādu ideju neatbalsta. Tāpat viņš piebilda, ka nākamā gada budžetā šādas lietas nav paredzētas.

Vienlaikus viņš norādīja, ka jāvērtē, kā palīdzēt tiem vecākiem, kuri darba tirgū vēlas atgriezties ātrāk. Jurēvics atgādināja, ka nākamajā gada budžetā tiks iekļauts nosacījums strādājošo vecāku pabalstu palielināt līdz 75% (pašlaik 50%) no piešķirtā vecāku pabalsta apmēra.

Jurēvics uzsvēra, ka nākamajā gadā būs jāvērtē, kā strādās izmaiņas, kas nosaka, ka strādājoši iedzīvotāji vecāku pabalsta saņems lielākā apmērā.

“Ir skaidrs, ka par darba rokām mums ir jādomā, kā palīdzēt uzņēmējiem, bet to nevar darīt uz vecāku rēķina,” piebilda politiķis.

LETA jau vēstīja, ka Labklājības ministrija, lūgta komentēt Auguļa izteikumus, sniegusi lakonisku atbildi, norādot, ka ministrija pašlaik “neizstrādā konkrētus likuma grozījumus, kas attiecas uz bērna kopšanas atvaļinājumu”.

Tāpat ministrijā šobrīd nav veikti konkrēti aprēķini par to, ko darba tirgum dotu atvaļinājuma saīsināšana par sešiem mēnešiem.

Jau ziņots, ka noraidoši pret Auguļa teikto par bērna kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu bijuši arī “Progresīvo” Saeimas frakcijas vadītājs Andris Šuvajevs un Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Harijs Rokpelnis.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.