Home » Joprojām nav plāna, kā sasniegt vairākus tūkstošus Latvijas jauniešu, kuri nemācās un nestrādā

Joprojām nav plāna, kā sasniegt vairākus tūkstošus Latvijas jauniešu, kuri nemācās un nestrādā

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Kaut kas ir nogājis greizi. Tā prezidents Edgars Rinkēvičs raksturoja situāciju, runājot par 27 tūkstošiem jauniešu, kas nemācās un nestrādā. No politiķiem līdz šim izskanējuši dažādi rosinājumi darbaspēka trūkuma risināšanai migrantu piesaiste, bērnu kopšanas atvaļinājuma samazināšana, taču par šo jauno cilvēku iesaistīšanu darba tirgū ideju nav. Neviens arī necenšas noskaidrot, kāpēc viņi izvēlējušies pārtraukt mācības vai kāpēc nevar atrast darbu. Neesot veidu, kā jauniešus sasniegt, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

19 gadīgais ogrēnietis Kristians pirms trim gadiem beidza 9.klasi. Viņš iestājās Ogres tehnikumā, lai mācītos par smago spēkratu tehniķi. Lēmumu mācīties arodskolā viņš pieņēma, jo apkārtējie teica, ka tas būs vieglāk nekā vidusskola. Pēc nepilniem diviem gadiem viņš programmu pameta.

“Manuprāt, ir daudz jauniešu, kas iestājas skolā, vai nu viņi nevēlas mācīties, vai viņiem iet grūti ar mācībām, jebkāda iemesla pēc var gadīties tā, ka tu neesi vairs skolā, tuvojas pilngadība un tev ir jābūt pieaugušajam. Un tad daudzi ir apjukuši. Daudzi nezina, ko darīt,” stāsta Kristians.

Video: “Nekā personīga” sižets

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.