Home » Kuba atgūstas pēc valsts mēroga elektroapgādes pārtraukuma un orkāna

Kuba atgūstas pēc valsts mēroga elektroapgādes pārtraukuma un orkāna

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Kubā 70% iedzīvotāju ir atjaunota elektroapgāde, Kubai atkopjoties pēc valsts mēroga elektroapgādes pārtraukuma un orkāna, kas izraisījis septiņu cilvēku nāvi, otrdien paziņoja Kubas valdība.

Pagājušajā piektdienā Kubā daudzviet bija pārtraukta elektroapgāde valsts lielākās elektrostacijas apstāšanās dēļ.

“Šorīt 70,89% klientu Kubā ir elektrība,” sociālo mediju platformā “X” paziņoja Enerģētikas ministrija, piebilstot, ka tā turpina elektroapgādes atjaunošanu citiem cilvēkiem.

Situāciju Kubā sarežģija viesuļvētra “Oskars”, kas svētdien sasniedza Kubu kā 1.kategorijas orkāns. Tā dēļ gājuši bojā septiņi cilvēki, otrdien paziņoja Kubas prezidents Migels Diass-Kanels.

Kubā elektrību ražo astoņas ar oglēm darbinātas elektrostacijas, kā ar septiņas peldošas spēkstacijas, kas iznomātas no Turcijas uzņēmumiem, un daudzi dīzeļģeneratori.

Varas iestādes nedēļas nogalē vairākkārt neveiksmīgi mēģināja atjaunot elektrotīkla darbību. Elektroapgāde tika atjaunota lielākajā daļā galvaspilsētas Havanas, bet ārpus tās daudziem iedzīvotājiem nācās gaidīt.

Pieaugot bažām par nestabilitāti valstī, prezidents Diass-Kanels svētdien brīdināja, ka viņa valdība necietīs mēģinājumus “traucēt sabiedrisko kārtību”.

Elektroapgādes pārtraukumu dēļ līdz trešdienai ir apturētas mācības skolās un daudzu uzņēmumu darbība. Nav pārtraukta tikai slimnīcu darbība un būtiskāko pakalpojumu sniegšana.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.