Daudzi paziņas tagad ir pieņēmuši modi pirkt paipalu olas vistu olu vietā, sakot, ka tās ir veselīgākas. Vai tas tā patiešām ir? Kurš produkts būtu vēlams?
Dr. Tatjana Šapovalenko stāsta:
- Vitamīnu satura ziņā paipalu un vistu olas ir gandrīz identiskas. Taču paipalu olas ir videi draudzīgākas un drošākas. Caur vistu olu poraino čaumalu olā var iekļūt izkārnījumi un baktērijas.
Paipalu olu čaumalas ir biezākas un izturīgākas. Paipalu olas ir diētisks produkts. Tās ir noderīgas tiem, kas uzrauga savu svaru. Tās pozitīvi ietekmē arī vīriešu potenci, izvada toksīnus no organisma, stiprina imunitāti un redzi.
Taču paipalu olas, tāpat kā vistu olas, var izraisīt alerģiju. Bērniem līdz gada vecumam tās nav atļautas, un pēc tam tās uzturā jāievieš piesardzīgi. Pieaugušajiem nevajadzētu ēst vairāk par 12 olām nedēļā.