Home » Kāda eļļa ir vislabākā cepšanai

Kāda eļļa ir vislabākā cepšanai

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Stāsta pazīstamais uztura speciālists, medicīnas zinātņu doktors Viktors KOŅŠEVS.

– Augstās temperatūras dēļ cepšanas laikā eļļās un taukos veidojas peroksīda savienojumi, kas veicina vēža attīstību. Tie veidojas galvenokārt no derīgām polinepiesātinātajām taukskābēm. Tāpēc labāk cept uz taukiem, kur šo skābju ir mazāk.

Cepšanai ieteicams izmantot gī, speķi un rafinētu saulespuķu eļļu (tā gandrīz nesatur siltumjutīgās omega-3 skābes). Nerafinēta saulespuķu eļļa cepot puto, un ēdiens piedeg. Sviests satur olbaltumvielas, kas apdegumus cepot.

Kopumā cepšana ir ļoti neveselīga gatavošanas metode ļoti augstās temperatūras dēļ. Piemēram, es cenšos šādi gatavot ļoti reti un iesaku ceptu ēdienu uzskatīt par gardumu, ko vajadzētu ēst tikai reizēm.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.