54
Sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 puravs, sagriezts
- 3 kartupeļi, sagriezti
- 1 burkāns, sagriezts
- 1 l dārzeņu buljona
- Sāls un pipari pēc garšas
- 1/2 kauss krējuma (pēc izvēles)
- Svaigs dilles vai pētersīļi, dekorēšanai
Pagatavošana:
- Apcep puravu: Uzkarsē sviestu katliņā, pievieno puravu un apcep līdz mīksts.
- Pievieno dārzeņus: Pievieno kartupeļus un burkānu, samaisi un apcep vēl 5 minūtes.
- Pievieno buljonu: Pievieno dārzeņu buljonu un vāri apmēram 20-25 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
- Blenderējiet zupu: Zupu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Ja vēlies krēmīgāku zupu, pievieno krējumu un samaisi.
- Pasniedz: Dekorē ar svaigām dillēm vai pētersīļiem un pasniedz karstu.