Home » Latvijā sieru ēd un ražo arvien vairāk. Viens iedzīvotājs gadā apēd 23 kilogramus siera

Latvijā sieru ēd un ražo arvien vairāk. Viens iedzīvotājs gadā apēd 23 kilogramus siera

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Biedrība “Siera klubs” aplēsusi, ka 20 gadu laikā,siera patēriņš Latvijā ir vairāk nekā trīskāršojies, vēsta TV3 Ziņas. 

Mainījušies siera ēšanas paradumi un esam iemācījušies, ka siermaizes nav vienīgais veids, kā šo produktu izmantot.

Pērn katrs Latvijas iedzīvotājs vidēji apēdis 23 kilogramus siera.

Biedrības “Siera klubs” vadītāja Vanda Davidanova saka: “2002. gadā, kā mēs ēdām sieru? Siera šķēlīte, uzliekam uz maizītes un apēdam. Un tagad – atveriet kādu ēdiena recepti “Google” un tur tajā receptē noteikti būs siers iekšā. Nu, visur, kur tik varam – siers, tortēs siers, nav ēdiena, kur mēs neatradīsim vietu sieram.”

Ražotāji uzskata – Jāņu sieram, kurš ir unikāls un tikai Latvijai raksturīgs produkts, veikala plauktos būtu jābūt visa gada garumā.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: