Home » Nedēļas nogalē, turpinoties sausumam, vietām gaidāma salna

Nedēļas nogalē, turpinoties sausumam, vietām gaidāma salna

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Tuvākajās diennaktīs Latvijā turpināsies sausums, gaiss kļūs vēsāks un vietām gaidāma salna, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien Latvju no rietumiem sasniegs aukstā atmosfēras fronte, bet nokrišņu būs maz – tikai vietām uzlīs. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +14 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz +25 grādiem valsts dienvidaustrumu daļā.

Nedēļas nogalē laiks būs pārsvarā sauss un saulains. Piektdien pastiprināsies rietumu, ziemeļrietumu vējš, sestdien pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, savukārt svētdien gaidāms dienvidrietumu vējš.

Naktī uz piektdienu gaiss atdzisīs līdz +2..+11 grādiem un vietām Kurzemē un Vidzemē iespējama salna zāles virskārtā, sestdien un svētdien valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra divu metru augstumā būs -1..+5 grādi, siltāks gaiss saglabāsies vietām piekrastē.

Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā pārsvarā nav gaidāma augstāka par +20 grādiem, dažviet piekrastē tā nepārsniegs +13 grādus.

Visticamāk, nākamās nedēļas pirmajā pusē gaiss būs mēreni silts, pēc tam temperatūra varētu paaugstināties. Plaši un spēcīgi nokrišņi maz iespējami.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos pieaug ugunsbīstamība, vietām Vidzemē un Zemgalē tā kļuvusi ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: