Home » Kas notiek, ja katru dienu ēd marinētus gurķus? 7 zinātniski fakti

Kas notiek, ja katru dienu ēd marinētus gurķus? 7 zinātniski fakti

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Gurķi lieliski sasaucas ar ceptiem kartupeļiem, tie ir labs našķis pēc grādīgajiem dzērieniem un līdzeklis pret paģirām no rītiem… Bet vai tie tomēr var kaitēt? Diemžēl jā.

Paaugstinās asinsspiediens

Visi sāļie ēdieni paaugstina asinsspiedienu – gurķi, tomāti, baklažānu ikri un skābēti kāposti. Katri 5 grami sāls paaugstina asinsspiedienu par 10 punktiem. Fakts ir tāds, ka nātrija kristāli, kas ir daļa no pārtikas sāls, mēdz aizturēt organismā lieko šķidrumu. Tas savukārt palielina slodzi sirds un asinsvadu sistēmai, brīdina Dr. Pīters.

Ja pārāk bieži ēdiet marinētus dārzeņus, varat saslimt ar nieru darbības traucējumiem. Kopumā, ja jums ir hipertensija, marinētus gurķus labāk nevajag aizrauties.

Vairāk pietūkums

Iespējams, esat pamanījuši – ja vakarā pārspīlēsiet ar marinētiem dārzeņiem, no rīta pamostaties ar ļoti saraustītu seju, tostarp nedaudz pietūkušiem plakstiņiem. Tas ir tāpēc, ka sāls ātri uzsūcas zarnās un izraisa slāpes. Naktī slāpst biežāk, un tā organisms regulē ūdens un sāls līdzsvaru.

Jebkurā gadījumā vislabāk ir nepārēsties ar sāļu ēdienu naktī pirms svarīga pasākuma vai fotosesijas.

Kalcija izskalošanās

Jo vairāk gurķu apēdat, jo mazāk kalcija paliek jūsu organismā. Un, ja jūs arī labprāt dzerat sālījumu, tā var vispār nepalikt. Pētnieki to skaidro šādi: pārāk daudz sāls izraisa minerālvielu zudumu, kas atbildīgas par to, lai mūsu kauli būtu veseli.

Jums var attīstīties artrīts.

Aizraušanās ar marinētiem dārzeņiem agrāk vai vēlāk var izraisīt artrītu vai podagru. Šī delikatese ir īpaši kaitīga tiem, kam jau ir locītavu slimības. Savukārt pārmērīgs sāls daudzums šo slimību saasina. Savukārt mazāk sāļa ēdiena lietošana var mazināt simptomus.

Vairāk probiotikas

Par laimi, gurķi var nākt par labu arī jūsu organismam – ja tos ēdat ar mēru. Piemēram, ja gurķi ir sālīti bez konservantiem, jūs iegūsiet probiotikas – labvēlīgās baktērijas, kas ir būtiskas zarnu florai. Tās apmetas cilvēka zarnu traktā un palīdz sagremot pārtiku. Tās ir atbildīgas arī par spēcīgu imūnsistēmu.

Nav muskuļu krampju

Visi marinēti dārzeņi ir bagāti ar elektrolītiem (nātriju un kāliju) un var novērst muskuļu krampjus. Tieši šīs vielas, tostarp gurķos, ir būtiskas, lai muskuļi sarautos un atslābtu pareizā veidā.

Starp citu, fitnesa treneri iesaka sportistiem pirms treniņiem dzert ārstniecisko minerālūdeni – tieši šim nolūkam.

Jūsu apetīte kļūst mazāk izsalkusi.

Gurķiem ir zems glikēmiskais indekss, un tas nozīmē, ka cukura līmenis asinīs nepieaug tik strauji kā banāna vai bulciņas gadījumā. Tā kā tas nenotiek, ir lielāka iespēja, ka jūs būsiet sātīgs un ilgāk paliksiet izsalcis.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.