Home » “Mums jāgatavojas ļaunākajam” – Latvijai tiek solīta nemierīga nākotne

“Mums jāgatavojas ļaunākajam” – Latvijai tiek solīta nemierīga nākotne

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

“Jāgatavojas sliktākajam scenārijam,” par varu galvaspilsētā un republikā Dienā stāsta politologs Jānis Ikstens.

“Šobrīd jautājums ir par to, cik lielā mērā Rīgas mērs var pārvaldīt pilnīgi visu un bāzt degunu absolūti visur, un cik lielā mērā tiks ņemta vērā kaut kāda līdzšinējā prakse, kad notika nozaru darbība, nozaru politiskā atbildība, kas realitātē bija raksturīgs arī Seima un Ministru kabineta darbam. Tas nav nekas, kas unikāli radīts bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova laikā – to nevajadzētu aizmirst. Kā ir iespējams atrast izeju no esošās situācijas, es atturēšos sniegt padomu … “

J. Ikstens neizslēdz, ka jaunajā valdošajā koalīcijā Rīgas domē “Progresīvo” vietā būs arī “Gods kalpot Rīgai” un “Latvijas attīstībai”. Runājot par mēru, Vilnis Ķirsis “šajā situācijā būtu ļoti loģiska izvēle”.

Valsts līmenī eksperts nesaskata nopietnas problēmas nokļūšanai “zaļo” un zemnieku savienības varā kopā ar “Progresīvajiem”: “Esmu diezgan pārliecināts, ka, mainoties koalīcijai, tā būs. tieši tas pats. Un īpaši tad, kad valdība sāks darīt tās lietas, par kurām šobrīd runā, sabiedrībā pieaugs neizpratne.

“Atkal tuvojas apkures sezona, turpinās karš Ukrainā un ukraiņu panākumi attīstās lēnā tempā, līdz ar to visas iepriekšējās problēmas, ar kurām saskārāmies pagājušajā apkures sezonā, nav zudušas, neskatoties uz visiem termināļiem utt. Tā joprojām ir problēma – mēs nezinām, cik maiga vai barga būs ziema, bet jebkurā gadījumā ir jāsagatavojas sliktākajam scenārijam. Tāpat ir jāstrādā pie nākamā gada budžeta, lai mēs atkal neienāktu nākamajā gadā ar kaut kādu tehnisko budžetu.”

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: