Home » Zinātnieki ierosina govīm barot narcises, lai samazinātu metāna emisijas

Zinātnieki ierosina govīm barot narcises, lai samazinātu metāna emisijas

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Lielbritānijā tiek veikts četrus gadus ilgs eksperiments, lai liellopu uzturā iekļautu ekstraktu no narcises ziediem. Šis papildinājums ievērojami samazina siltumnīcefekta gāzu daudzumu dzīvnieku atraugas.

Pētījumi liecina, ka ekstrakts no kalnos audzētām narcisēm samazina metāna emisijas no mājlopiem barošanas laikā, ziņo Euronews. Metāns neitralizē galantamīnu, aktīvo bioloģisko savienojumu, kas atrodams ziedos.

Apvienotās Karalistes valdība atbalsta eksperimentu, lai ražotu pārtikas piedevas, lai samazinātu govju metāna atraugas. Par praktisko daļu atbild lauksaimniecības uzņēmums Agroceutical un dzīvnieku barības ražotājs Rumeneco.

Metāns ir spēcīga siltumnīcefekta gāze, kas aiztur siltumu 25 reizes vairāk nekā CO2. Govis un citi lauksaimniecības dzīvnieki rada aptuveni 14% no antropogēnajām emisijām atmosfērā. Zinātnieki cer, ka papildus emisiju samazināšanai narcises ekstrakts var uzlabot dzīvnieku gremošanu.

 

“Mēs sagaidām, ka uzlabosies dzīvnieku olbaltumvielu uzņemšana. Tas samazinās proteīna piedevu daudzumu barībā, jo mājlopi no veģetācijas saņems vairāk nepieciešamo elementu, ”sacīja Rumenco tehnisko pakalpojumu vadītāja Dr. Elisona Bonda.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: