212
Sastāvdaļas
- Buljons
700 ml
- Vistas gaļa
350 gr
- Rīsi
1 glāze
- Sīpoli
1 gab.
- Sviests
20 gr
- Ķiploki
pēc garšas
- Siers
Ēdienu gatavošana:
- 1. DARBĪBA Ķiploku sagriež vai izlaiž caur ķiplokspiedi, apcep sviestā, izņem.
- 2. DARBĪBA Sīpolu sagriež kubiņos, pievieno ķiploku eļļai kopā ar vistas gaļu.
- 3. DARBĪBA Turiet ēdienu uz uguns, līdz tas kļūst brūns.
- 4. DARBĪBAIelejiet rīsus, garšvielas, ielejiet buljonu.
- 5. DARBĪBA Masu uzkarsē līdz šķidruma iztvaikošanai, pārlej ar otro buljona porciju.
- 6. DARBĪBA Īsi pirms pasniegšanas risoto pārkaisa ar rīvētu sieru, ieliek gabaliņu sviesta.
PADOME
Risotto var gatavot uz ūdens un uz buljona, pie vīna, galvenais ievērot noteikumus.