Nav noslēpums, ka nu jau arī daudzu latviešu vidū suši tiek atzīts par visu laiku mīļāko ēdienu. Laiks ielūkoties “TikTok” pasaulē un izmēģināt mūsdienīgu recepti vēl līdz šim nebijušā veidolā!
Tev vajadzēs:
- 1 glāzi vārītu suši rīsu;
- 2 nori loksnes, kas sagrieztas nelielos kvadrātos;
- 7 nomizotas un smalkas garneles, kas sagrieztas mazos kubiņos;
- šķipsnu sāls;
- ¼ glāzes krēmsiera;
- lielu ēdamkaroti majonēzes;
- Ēdamkaroti “sriracha” vai jebkuras citas asās mērces;
- 2 tējkarotes sojas mērces;
- īpaši pikantu majonēzi un pētersīļus garnējumam.
Pagatavošana:
Atkausējiet garneles saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Nosusiniet un sagrieziet atkausētās garneles mazos kubiņos, pārliecinoties, ka katrs no tiem ir vairāk vai mazāk vienāda izmēra. Pievienojiet sagrieztās garneles bļodā ar šķipsniņu sāls.
Atsevišķā bļodā pievienojiet krēmsieru, majonēzi, “sriracha” un sojas mērci, labi samaisiet. Šo mērci pārlejiet garnelēm un labi samaisiet.
Pagatavojiet rīsus atbilstoši instrukcijai un pievienojiet tiem šķipsniņu sāls izteiktākai garšai.
Nolieciet vārītos rīsus malā, sagrieziet 2 nori loksnes 6 vienāda izmēra kvadrātos. Kvadrātiņiem ir jāietilpst lielā mafinu pannā ar pārkari sānos, lai tos būtu vieglāk izņemt.
Kad nori sagriezts, pievienojiet ēdamkaroti vārītu lipīgo rīsu un pieplaciniet tos uz katra kvadrāta. To izdarot, nori kļūs mīkstāks un tā ievietošana mafinu formā šķitīs vieglāka. Ja rīsi ir lipīgi, iemērciet pirkstus ūdenī.
Ievietojiet katru izveidoto nori kvadrātu mafinu formītē. Pēc tam pievienojiet ēdamkaroti marinēto garneļu.
Cepiet suši mafinus 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes vai tik ilgi, kamēr virspuse paliek kraukšķīga. Izņemiet mafinu pannu no cepeškrāsns un baudiet īpašos suši ar pikantu majonēzi un smalki pārkaisītiem pētersīļiem.
Lai uzzinātu vairāk, skaties video!