Home » Aromātiskie basmati rīsi ar rozīnēm Uģa Kuģa sievas Lindas gaumē

Aromātiskie basmati rīsi ar rozīnēm Uģa Kuģa sievas Lindas gaumē

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Latvijā populārā krišnaīta Uģa Kuģa sieva Linda Livzeniece sociālajā vietnē “Instagram” dalījusies ar kādu gardu recepti.

Nepieciešams:

1 tase = 250ml

  • 1 3/4 tase ūdens;
  • 1,5 tējk. sāls;
  • 2 ēdamk. ghī;
  • 1 tējk. kumīna sēklu;
  • 5 krustnagliņas;
  • 1 neliela kanēļa nūjiņa;
  • 1,5 tējk. sakapāta ingvera;
  • 1 tējk. asafetīdas;
  • 1,5 tējk. malta kumīna;
  • 2,5 ēdamk. rozīņu;
  • 1 tase basmati rīsu;
  • 3 ēdamk. atkausētu saldētu zirnīšu

Pagatavošana:

Nelielā katliņā liek vārīties ūdeni ar sāli.

Citā katliņā uz vidējas uguns ieliek ghī un, kad tas ir uzkarsis, ieliek kumīna sēklas, krustnagliņas, kanēļa nūjiņu un visu apgrauzdē. Tad pievieno ingveru un, to nepārtraukti maisot, apcep. Visbeidzot pieber asafetīdu, kumīna pulveri, rozīnes un rīsus un to visu, pastāvīgi maisot, apcep kādas 2 min. jeb līdz rīsa graudiņi kļūst tādi kā nedaudz caurspīdīgi.

Kā nākamo pielej uzvārījušos ūdeni ar sāli un visu labi samaisa. Cieši uzliek katliņam vāku, uguni nogriež uz vismazāko (ja gāzes plīts, katliņu jāliek uz vismazākā deglīša) un, vāku necilājot, atstāj rīsus vārītos uz 20 min.

Kādas 5 min. līdz gatavībai pieber zaļos zirnīšus, neko nemaisot.

Kad laiks pagājis, nogriež uguni un, jau atkal vāku necilājot, atstāj, lai rīsi uz kādām 5 – 10 min. uzbriest. Visbeidzot izņem kanēļa nūjiņu un krustnagliņas un ar dakšiņu rīsus “uzbužina”.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.