Ja nepiederat stingru kafijas cienītāju kategorijai un dzerat kafiju vienkārši kā garšīgu dzērienu, tad droši vien patīk sevi palutināt ar neparastām garšām.
Kafijai ir daudz piedevu. No tradicionālajiem, piemēram, krējuma, līdz eksotiskajiem, piemēram, saldajiem pipariem. Bet neieteiksim piparot kafiju, bet pastāstīsim par diezgan izplatītām piedevām, kas dzērienam piešķirs jaunu garšu.
Kas notiek, ja kafijā cukuru aizstājat ar sāli?
Sāls būtiski maina parastās kafijas garšu. Lai arī dīvaini, sāls ir ļoti iecienīta šī dzēriena garšviela – tā cukura un krējuma vietā neitralizē rūgto garšu. Galvenais nepārspīlēt – neliela šķipsniņa kafiju nesabojās, bet tikai papildinās.
Sviests
Sviests ir aizdomīgs un šķiet, ka tas nesola neko citu kā tikai taukainus traipus uz kafijas virsmas. Patiesībā sviests uzlabo kafijas garšu, padara to maigāku, bet tajā pašā laikā pastiprina uzmundrinošo efektu, kas tik ļoti tiek gaidīts no kafijas.
Vaniļa
Vaniļas ekstrakts papildinās ne tikai konditorejas izstrādājumus, tas padarīs jebkuru dzērienu pilnīgi atšķirīgu. Kafija nav izņēmums. Pievienojiet vaniļu nevis kafijas tasei – ar piedevu ir tik viegli pārspīlēt, bet gan kafijas automātam – un izbaudiet aromātu!
Kardamons
Garšviela, kas ir ļoti iemīļota, ko pievienot karstai kafijai. Austrumu tautu vidū kardamons tējā vai kafijā ir izplatīts. Kardamons piešķir vieglu citrusaugļu svaigu aromātu, dod enerģiju, uzlabo gremošanu un stiprina imūnsistēmu. Pietiek ar nelielu daudzumu, lai parastā kafija pārvērstos par vitamīnu dzērienu!
Piesegt
Kafijā esošais kanēlis darbosies kā dabisks saldinātājs, nepievienojot diētai daudz kaloriju. Tiem, kam ir daļējs specifiskais kanēļa aromāts, kafija ar tā piedevu kļūs par izeju un pacels garastāvokli.
Šokolāde
Šokolāde un kafija ir laba kombinācija, taču tai der tikai rūgta tāfelīte. Abiem produktiem ir uzmundrinoša iedarbība, turklāt šokolāde uzlabos arī garastāvokli. Šokolādes skaidiņu vietā varat izmantot kakao pulveri vai šokolādes sīrupu.
kļavu sīrups
Kļavu sīrups tiek pasniegts pie daudziem desertiem, un arī kafija ar to pārtaps saldā dzērienā. Atšķirībā no cukura, kļavu sīrups ir arī veselīgs, jo to iegūst no cukurkļavas koka. Aromātiska kafija saldummīļiem ir kafija ar kļavu sīrupu.
Labu apetīti!