Pat svaigi vārītam ūdenim – vai drīzāk tā temperatūrai – ir liela nozīme, lai kafija būtu garšīga!
Eksperti apgalvo, ka
optimālā kafijas pagatavošanas temperatūra ir 90-95 grādi pēc Celsija.
Protams, lielākajai daļai no mums tējkannās nav iebūvētu termometru, taču tas nozīmē vienkārši ļaut ūdenim dažas minūtes pēc vārīšanās atdzist.
Kā verdošs ūdens iedarbojas uz dažādiem kafijas veidiem, skaidro News glavred.
Ja ikdienā dzerat šķīstošo kafiju, ir vērts atcerēties, ka tai ir mākslīgas sastāvdaļas. Pārāk karsts ūdens var pastiprināt garšu un smaržu, kas bieži vien nav ļoti patīkama. Piemēram, kafija var kļūt ļoti rūgta vai ar skābu garšu.
No otras puses, kafiju nedrīkst pārliet ar verdošu ūdeni, jo tās garša un aromāts neattīstīsies. Karstais ūdens it kā “sadedzina” kafijas pupiņas, un īsta baudījuma vietā paliek tikai rūgtums. Taču pārāk vēss ūdens arī nav labs, jo tad kafija neizgatavosies, un tās garša būs blāva un neizteiksmīga.
Tāpēc, lai baudītu rīta kafiju, mēs uzvārām ūdeni un ļaujam tam dažas minūtes atdzist, pirms ielejam to tasītē.