Home » Katram otrajam jaunajam elektrovilcienam ir konstatēti tehniski defekti

Katram otrajam jaunajam elektrovilcienam ir konstatēti tehniski defekti

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot

Pieciem jaunajiem elektrovilcieniem ir konstatēti dažādi tehniski trūkumi, paziņoja AS Pasažieru vilciens (PV).

PV ir saņēmis 17 jaunus elektrovilcienus no Čehijas uzņēmuma Škoda Group. No tiem 11 ir gatavi ekspluatācijai dzelzceļa līnijās, bet seši ir pieejami pasažieru pārvadājumiem, savukārt pieciem vilcieniem ir dažādi trūkumi, kas Škoda Group ir jānovērš.

“Līdzīgi trūkumi tiek konstatēti arī citu ražotāju vilcienos, kad tie tiek nodoti ekspluatācijā. Arī Lietuva un Igaunija ir intensīvi strādājušas pie trūkumu novēršanas sākotnējā posmā,” sacīja PV.

Plānots, ka tuvākajās dienās sešiem jaunajiem vilcieniem tiks veikta pirmā tehniskā apkope, lai tos varētu izmantot pasažieru pārvadāšanai.

Kā ziņots, otrdienas rītā jaunā elektrovilciena avārijas dēļ Skultes virzienā tika atcelti vairāki reisi, bet citi ievērojami aizkavējās.

Vilciens, kas brauca no Saulkrastiem (6:29) uz Rīgu (7:29), apstājās Garciema pieturā, jo tā strāvas kolektors krita un akumulatoram beidzās jauda. Lai gan vilcienu mēģināja iedarbināt, tas neizdevās, tāpēc uz Garciemu tika nosūtīts cits vilciens, lai vilcienu izstumtu no pieturas un atbrīvotu sliedes.

Vienlaikus, kā norādīja PV, vilcienu kustības atjaunošanu šajā līnijā apgrūtina tas, ka “Latvijas dzelzceļš” veic apjomīgus sliežu ceļu un peronu modernizācijas darbus, tāpēc manevru iespējas ir ierobežotas un atsevišķos posmos vilcienu kustībai pieejams tikai viens sliežu ceļš.

“Pašlaik PV un Škoda Group pārstāvji veic pārbaudi un izmeklē notikušo,” norāda PV.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: