Vistas buljona dziedinošais spēks ir zināms visiem. Ja tā spēku un uzturvērtību sajauc ar ingvera enerģiju un atbalsta krēmveida kukurūzas saldums, sanāk izcila zupa, kas lieliski pretojas dažādām saaukstēšanās slimībām.
SASTĀVDAĻAS
3 cm svaiga ingvera sakne
1 litrs vistas buljona
2 glāzes saldētu vai konservētu kukurūzas graudu
2 olas
1 ēd.k. l. vieglā sezama eļļa
1 ēd.k. l. sojas mērce
1 tējk. kukurūzas ciete
1 tējk. baltā sezama
sāls
svaigi malti melnie pipari
SOLI PASKOLI GATAVOŠANAS RECEPTE
1. darbība
Ingveru sarīvē uz smalkās rīves un apcep uz lēnas uguns sezama eļļā pannā ar biezu dibenu, līdz tas smaržo, 1 minūti.
2. darbība
Ielejiet buljonu, pievienojiet kukurūzas graudus un sojas mērci, samaisiet un uzlieciet uz vidējas uguns. Šajā laikā ar putojamo slotiņu sakuļ olu līdz gludai. Pēc buljona vārīšanās tievā strūkliņā ielej olu. Nepārspēt zupu.
3. darbība
Atsevišķā bļodā sajauc kukurūzas miltus ar 1 ēd.k. l. siltu dzeramo ūdeni, pievieno maisījumu buljonam, samaisa. Sāls un pipari. Iesildīties, 3-5 minūtes. Smalki sagrieziet koriandru. Lej zupu bļodiņās, pārkaisa ar cilantro un sezama sēklām.