Regulāra sarkanās gaļas lietošana var izraisīt veselības problēmas, tostarp vēzi. Lai no veselības ienaidnieka kļūtu par savu draugu, gaļai ir nepieciešams atbilstošs ēdiena pavadonis – pārtikas produkti ar augstu šķiedrvielu saturu.
Gastroenterologs Sergejs Vjalovs brīdina gaļas ēdājus, ka regulāra un bagātīga iecienītā produkta ēšana, nekombinējot to ar pietiekamu daudzumu šķiedrvielas saturošu dārzeņu, var izraisīt vēža attīstību. Ieskaitot zarnu, plaušu un prostatas vēzi.
Turklāt, lietojot pārtikas produktus ar augstu šķiedrvielu saturu, samazinās zarnu iekaisuma procesu iespējamība, kā arī tiek novērsta nepieciešamība pēc ķirurģiskas iejaukšanās hemoroīdiem. Eksperte gaļas cienītājiem iesaka ikdienas uzturā iekļaut vismaz 300-400 gramus dārzeņu, no kuriem 100 gramos šķiedrvielu ir vidēji līdz 10%.
Nepieciešamos 30 gramus šķiedrvielu dienā var iegūt, ēdot gaļas ēdienus kombinācijā ar Briseles kāpostiem, sparģeļiem, zaļajiem zirnīšiem, brokoļiem, burkāniem un citiem šķiedrvielām bagātiem dārzeņiem.
Šeit neiztrūkstoši ir ierastie tomātu un gurķu salāti. Tas nespēs apmierināt ķermeņa vajadzību pēc šķiedrvielām pareizajā daudzumā. Šādus salātus nevar saukt par pārtiku pilnā nozīmē. Šis stāsts ir vairāk par dzeršanu, nevis pārtiku, saka ārsts Sergejs Vjalovs.