Sākoties rudens aukstumam, rodas nepieciešamība atbalstīt imūnsistēmu. Dietoloģe un uztura speciāliste Anna Ivaškeviča iesaka savā uzturā iekļaut vairāk sezonas dārzeņu un augļu.
Pektīns, kas atrodams ābolos, bumbieros, plūmēs, arbūzos un melonēs, ir noderīgs un pozitīvi ietekmē kuņģa-zarnu trakta darbību.
“Ar zaļumu palīdzību vari dažādot savu uzturu. Ja nav alerģijas, varat lietot medu, aizstājot ar to kaitīgos desertus. Medus ir bagāts ar fruktozi, glikozi, B un K vitamīniem,” stāsta Anna Ivaškeviča.
C vitamīnam un cinkam, kas atrodas smiltsērkšķos, ir liela nozīme mūsu imunitātē. Ķiploki jau sen ir pierādījuši sevi kā efektīvu līdzekli cīņā pret vīrusiem un saaukstēšanos.
“Apēdot dažas ķiploku galviņas dienā, var pazemināt holesterīna līmeni asinīs,” saka ārsts.
Viņa arī atzīmē, ka ingvera sakne var būt labs līdzeklis pret saaukstēšanos, ja to uzvāra un novārījumu pievieno tējai. Turklāt ingveru var izmantot kā garšvielu gaļai un zivīm.