Diļļu un citu seleriju dzimtas augu (pētersīļu, burkānu u.c.) sēklas satur lielu daudzumu ēterisko eļļu, kas darbojas kā dīgtspējas inhibitori (palēninātāji).
Tāpēc viņu stādi jāgaida no 12 līdz 20 dienām.
Lai paātrinātu procesu, pirms sēšanas sēklas labāk mērcēt 3-4 dienas, bieži mainot ūdeni, tad nedaudz nosusināt (nevis nosusināt, bet nosusināt, lai sēklas nelīp pie pirkstiem) un tikai tad sēt.
Atjautīgie dārznieki ir pielāgojušies sēklas mērcēt šādi: ielieciet tās marles saišķī vai tukšā tējas maisiņā, uzmanīgi sasieniet un uz aukliņas nolaidiet tualetes podā uz 2-3 dienām. Bieža ūdens maiņa notiek pašas no sevis. Turklāt agri dzinumi dod šo kultūru ziemājus.