Vasara ir īstais laiks, kad mieloties ar mazsālītajiem gurķīšiem. Kāpēc gan tos nepagatavot pašiem mājas – tas ir pavisam ātri un vienkārši.
Nepieciešams:
- gurķīši;
- ķiploks;
- dilles;
- sāls;
- ūdens
Pagatavošana:
Gurķiem nogriež abus galiņus un pāris reizes sadursta tos ar dakšu.
Notīra 5 – 7 ķiploka daiviņas. Tās sagriež vai saspiež ar nazi.
Sagriež diļļu saišķi.
Gurķus ieliek maisiņā (vislabāk dubultā maisiņā), pievienojot tiem dilles, ķiplokus un 1 – 2 tējkarotes sāls.
Maisiņu aizsien un pāris minūtes pamaisa maisiņa saturu.
Tad maisiņa saturam pievieno 250 ml ūdens.
Maisiņu aizsien un liek ledusskapī uz 2 – 3 stundām.