Vai pasaulē maz ir kāds gaisīgāks deserts par šo? Par peldošajām salām, kas pārlietas ar gardu vaniļas mērci… Šī ēdiena pagatavošanā padomu pat sniedza Ata Zviedra mamma – kādēļ? Noskaties zemāk pievienoto video.
Nepieciešams:
- 1 l piena;
- 5 olas;
- 4 ēdamkarotes cukura;
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pagatavošana:
Olu baltumus ar šķipsniņu sāls puto stingrās putās.
Uzvāra pienu, tajā ar karoti liek lielas olbaltuma pikas un apgrozot karsē aptuveni 3 minūtes. Ar putu karoti tās no piena izņem.
No karstā piena gatavo vaniļas mērci. Olu dzeltenumus viegli saputo ar cukuru un vanilīncukuru, atšķaida ar nelielu daudzumu karsta piena.
To lej karstajā pienā un maisot karsē, līdz mērce nedaudz sabiezē (neuzvārīt!). Mērci atdzesē, lej šķīvjos, virsū liek olu baltumu salas.