Uztura speciālists-konsultants Aleksejs Kabanovs stāstīja par noderīgākajiem žāvētajiem augļiem. Pēc viņa teiktā, tās ir dateles, žāvētas aprikozes, vīģes, kaltētas jāņogas un žāvētas plūmes.
Kā atzīmēja Aleksejs Kabanovs, datumi ir neticami bagāti ar šķiedrvielām un B5 vitamīnu, tie dod enerģiju, vitalitāti un izturību, mazina izsalkuma sajūtu.
Žāvētās aprikozes papildus uztura šķiedrām satur daudz magnija, kas samazina jutību pret insulīnu un ir nepieciešams normālai nervu sistēmas darbībai. Vīģes satur enzīmu ficīnu, kam piemīt antibakteriālas, dziedinošas un pretparazītu īpašības.
Žāvētās jāņogās ir maz cukura un kaloriju, tās ir arī spēcīgs antioksidantu avots, kas pasargā organismu no iekaisumiem un priekšlaicīgas novecošanās.
Žāvētās plūmes ir arī bagātas ar šķiedrvielām, bet satur arī daudz kālija. “Kāliju sauc par “sirds minerālu”: tas regulē sirds muskuļa kontrakciju biežumu. Kālija deficīts izraisa aritmijas un palielina sirds mazspējas risku,” rezumēja uztura speciāliste.