Tas brīdis ir klāt – laiks galdā celts dažādus kabaču ēdienus. Šajā reizē pagatavo gardas uzkodas ar kabačiem – vēlams jaunajiem, jo tiem būs pavisam maiga un plāna miziņa.
Nepieciešams:
- kabači – 400 g;
- tomāti – 3 gb;
- siers – 100 g;
- majonēze – 60 g;
- sīpoli – 2 gb;
- ķiploki – 2 daiviņas;
- pētersīļi – 30 g;
- sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Uz vidējā izmēra rīves sarīvējiet sieru, sakapājiet pētersīļus un ķiplokus. Visas šīs sastāvdaļas sajauciet kopā ar majonēzi un kārtīgi samaisiet. Pētersīļu vietā jūs varat izmantot dilles vai arī varat sajaukt pētersīļus kopā ar dillēm – tā arī sanāks ļoti garšīgi.
Pēc tam sagrieziet kabačus 0,5 – 1 cm biezās ripās. Tāpat šķēlēs sagrieziet tomātus un sīpolus.
Cepešpannu apsmērējiet ar saulespuķu eļļu un uz tās izkārtojiet kabaču ripiņas. Uzberiet uz tām sāli un piparus pēc garšas. Uz kabaču ripām uzlieciet sīpolu un tomātu šķēlītes, kā arī siera, zaļumu un majonēzes maisījumu.
Lieciet 180C uzkarsētā cepeškrāsnī cepties uz aptuveni 30 minūtēm.