Ķīnas apvidus auto Geely Coolray ražošana tika uzsākta BelGee rūpnīcā Zhodino (Baltkrievija) 2020. gada rudenī. Atgādinām, ka zīmola dzimtenē Ķīnā šis modelis, kura pamatā bija BMA (B-segment Modular Architecture) platforma, kopš 2018. gada tiek pārdots ar nosaukumu Binyue. Tagad krosovers ir “baltkrievisks”: tas tiek ražots tajā pašā uzņēmumā, bet ar nosaukumu Belgee X50 un ar atbilstošiem logotipiem.

 
Fotoattēlā: krosovers Belgee X50
 

Baltkrievijas mediji pirms dažām dienām ziņoja par pirmajiem apvidus auto Belgee X50 sūtījumiem dīleriem, savukārt krosovers oficiāli parādījās ražotāja mājaslapā nupat. Starp citu, pati vietne ir atjaunināta.

 

“X-fiftyth” cena Comfort sākuma versijā ir 62 815 Baltkrievijas rubļi (atbilst aptuveni 2,47 miljoniem Krievijas rubļu pēc pašreizējā valūtas kursa). Par vidējo Luxury opciju viņi prasa vismaz 65 875 Baltkrievijas rubļus (apmēram 2,6 miljonus rubļu). Un Flagship augstākās versijas iegāde maksās vismaz 73 950 Baltkrievijas rubļu (apmēram 2,9 miljonus rubļu). Salīdzinājumam, Krievijā Geely Coolray cena saskaņā ar pašreizējo cenrādi svārstās no 2 329 990 līdz 2 739 990 rubļiem.

Spriežot pēc to cilvēku liecībām, kuri jau ir sastapušies ar “jaunumu” personīgi, Belgee X50 gandrīz pilnībā atkārto donoru – Geely Coolray -, izņemot emblēmas un akumulatoru: saskaņā ar publikāciju abw.by, dāvinājuma vieta Ķīnas zīmola Leoch akumulatoru paņēma Krievijas uzņēmuma Akom ražošanas versija. Pagaidām nav zināms, vai BelGee plāno vēl vairāk padziļināt šī modeļa lokalizāciju.

Fotoattēlā: krosovera Belgee X50 interjers

Zem Belgee X50 / Geely Coolray pārsega atrodas benzīna 1,5 litru turbo ar 150 ZS jaudu, kas savienota pārī ar septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu ar diviem “slapjiem” sajūgiem. Šāda krosovera piedziņa var būt tikai ar priekšējo riteņu piedziņu.

Pagaidām oficiālu ziņu par to, vai šādi apvidus auto tiks nogādāti Krievijas Federācijā, nav. Jāatzīmē, ka Coolray joprojām ir viens no populārākajiem modeļiem Krievijas tirgū šodien. Piemēram, pēc pagājušā mēneša rezultātiem šis krosovers ierindojās piektajā rindā pārdotāko automašīnu desmitniekā; un aprīlī Coolray bija otrajā vietā un kļuva par vislabāk pārdoto ārzemju automašīnu valstī.

Fotoattēlā: Geely Coolray krosovers

Šodien, viesojoties Minskas nacionālajā lidostā, Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sacīja, ka viņa paša Baltkrievijas automašīnas tiks ražotas sadarbībā ar diviem Ķīnas zīmoliem (runājam par licencētu ražošanu). Viens no debesu partneriem acīmredzami ir Gīlija, taču valsts vadītājs neprecizēja, kurš ir otrais.

Ņemiet vērā, ka Belgee krosovera nosaukumu neizmantoja no griestiem. Fakts ir tāds, ka Proton X50 krosovers tagad tiek piedāvāts Malaizijā – šis modelis ir nedaudz pārveidots Coolray (jo īpaši tam ir atšķirīgs režģis). Tajā pašā laikā pats Proton zīmols ir malaizietis, un tā akcijas pieder Ķīnas holdinga kompānijai Geely.