Home » Kas mēs esam kaķu acīs

Kas mēs esam kaķu acīs

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Kas mēs esam kaķu acīs? Interesants jautājums, uz kuru dzīvnieku psihologiem ir atbilde.

Neatkarīgi no tā, ko cilvēki par sevi domā, kaķi mūs uztver kā kaķus. Tikai galvenais vai vecākais. tieši tā! Neglaimojiet sev, galvenajiem, bet ne pārāk gudriem un pievilcīgiem. Jā jā. Cilvēkiem kaķi šķiet mīļi un skaisti, un kaķi diemžēl nevar to atbildēt. Mēs šiem četrkājainajiem mājdzīvniekiem nešķietam izskatīgi, bet gan dīvaini radījumi.

Avots: https://pixabay.com/

Lai tam noticētu, aizver acis un iedomājies, ka esi kļuvis mazs, kaķa lielumā. Ko tu redzi?! Kaut kāds milzīgs radījums, kas izdod skaļas nesaprotamas skaņas. Graciozo ķepu vietā viņam ir smieklīgi rekvizīti un grābekļa rokas. Skaista kažoka vietā – kails pliks augums. Šis radījums smaržo vairāk nekā dīvaini. Kad tas kustas, grīda dreb. Nevis kaķis – bet kaut kāda Godzila.

Nu, kā kaķim uz to reaģēt ?!

Avots: https://pixabay.com/

Pēc dzīvnieku psihologu domām, murrātāji vai nu uzskata mūs par saviem kaķiem, tas ir, arī par kaķiem, vai arī neuzskata mūs par tādiem. Nav grūti uzminēt, ka pirmajā gadījumā mūs ņem par savējiem (Mēs esam no vienas asinīm! Tu un es!). Un otrajā – nepieņem. Izrādās, ka šis kaķis mūs vai nu paņem, vai neņem (ignorē).

Avots: https://pixabay.com/
Ja kaķis dzīvoja laimīgi… līdz brīdim, kad viņa sāka apzināties sevi kā stipru, tad viņa mūs uztver kā “kaķi, no kura nav zināms, ko sagaidīt”. Tāpēc viņa cenšas izglītot savu vīrieti, lai viņš vislabāk atbilstu viņas vienkāršajām vajadzībām – viņš rūpējas un baro.

Jeļena Filippova: “No kaķa viedokļa”

Bet mums ir jāizsaka atzinība šiem jaukajiem dzīvniekiem, viņi ir tik gudri, ka ļauj mums noticēt, ka esam adoptējuši mājdzīvniekus. Ne jau kaķi ieguva sev paklausīgas lapas un kalpones (kā to redz dzīvnieki!), bet mēs ieguvām četrkājainos draugus. Cik viņi ir gudri!

Avots:  Jeļena Filippova “No kaķa viedokļa”

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.