Home » Salāti ar krabju nūjiņām un ceptām sēnēm: garšīga un neparasta recepte

Salāti ar krabju nūjiņām un ceptām sēnēm: garšīga un neparasta recepte

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Ja klasiskie salāti ar krabju nūjiņām ir diezgan garlaicīgi, pamēģiniet tos pagatavot ar ceptām sēnēm. Vislabāk, ja tās ir sēnes. Tām ir neitrāla garša, un tās labi sader ar vārītām olām, kā arī krabju nūjiņām. Šajos salātos iztiksim bez rīsiem un kukurūzas, bet saglabāsim gurķi. Tas visam ēdienam piešķirs svaigumu.

Izmantojiet garšīgas un kvalitatīvas krabju nūjiņas. No tām būs atkarīga visa ēdiena garša. Salātus pagatavojiet diezgan ātri, galvenais ir pagaidīt, līdz sēnes atdziest. Svarīgi, lai visas sastāvdaļas būtu istabas temperatūrā, citādi ēdiens var ātri sabojāties.

SASTĀVDAĻAS

olas – 3 gab.

krabju nūjiņas – 250 g

svaigu gurķu – 2 gab.

sēņu – 150 g

augu eļļas – 20 ml

majonēzes – 70 g

cietā siera – 100 g

sīpolu – 1 gab.

sāls pēc garšas malti melnie pipari pēc garšas.

SOLI PA SOLIM RECEPTE

  1. solis

Sagatavojiet olas salātiem ar krabju nūjiņām un ceptām sēnēm. Piepildiet tās ar ūdeni un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Var sālīt, lai novērstu čaumalu plaisāšanu. Vāra apmēram 7-10 minūtes. Tad pārlej tās ar aukstu ūdeni.

  1. solis

Izlobiet sīpolu no mizām un sagrieziet. Noskalojiet sēnes ar ūdeni un notīriet no tām visus gružus un augsni. Rūpīgi nosusiniet un sagrieziet plānās šķēlītēs.

Solis 3

Uzkarsē augu eļļu pannā un ievieto sīpolu. Gatavojiet, līdz kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sēnes un, maisot, cep, līdz iztvaiko viss šķidrums. Tas aizņems apmēram 15 minūtes.

  1. solis

Nomazgājiet un nosusiniet gurķus, tad sagrieziet tos plānās šķēlītēs. Noņemiet plēvi no krabju nūjiņām un sagrieziet tās plānās šķēlītēs. Rīvējiet cieto sieru uz rupjas rīves. Atdzesētās olas nomizo un sagriež kubiņos.

Solis 5

Salātu bļodā samaisa visas sastāvdaļas: krabju nūjiņas, gurķus, sēnes ar sīpoliem, sieru, olas. Pārlej ar majonēzi, pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus un samaisa.

  1. solis

Otrais salātu pasniegšanas veids ir salikot visas sastāvdaļas slāņos. Uzlieciet uz šķīvja servēšanas gredzenu un sāciet likt kārtojumu. Pirmais slānis – ar majonēzi sajauktas olas, tad ceptas sēnes ar sīpoliem, gurķi, krabju nūjiņas. Majonēzes kārta. Pēdējais slānis – rīvēts siers, kas virsū uzsmērēts ar majonēzi. Uz 2 stundām ievieto ledusskapī, noņem gredzenu un pasniedz.

Saimniecei

Ja esat nolēmis gatavot salātu kārtu versiju ar krabju nūjiņām un ceptām sēnēm, tad svaigu gurķu vietā varat izmantot marinētus vai sālītus gurķus.

Starp citu

Sēnes satur daudz sulas, un tās var cept bez augu eļļas. Tās nesadegs, jo iztvaiko to pašu šķidrums. Tomēr ir svarīgi bieži maisīt. Pirms pievienot sēnes salātiem ar krabju nūjiņām, atdzesējiet tās līdz istabas temperatūrai.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.