Atcerieties ārstniecisko graudaugu nosaukumu, kas atbrīvos jūs no atkarības no aptiekas zālēm.
Vēl joprojām nevar iemīlēt putru, ar ko mūs baroja mūsu mammas un vecmāmiņas no mazotnes? Nobriedis vecums ir labākais laiks pārskatīt savu attieksmi pret lielāko daļu graudaugu, jo tajās ir ārkārtīgi daudz vitamīnu un svarīgu mikroelementu.
Dažas putras palīdz ne tikai uzturēt optimālu svaru, bet arī kalpo kā lielisks aizstājējs daudziem medikamentiem no mājas aptieciņas. Piemēram, no rīta izdzerot vienu bļodu putras, jūs bez piepūles varat samazināt holesterīna līmeni asinīs un tādējādi izvairīties no bīstamām sirds slimībām.
Graudaugi ar zemu glikēmisko indeksu visvairāk palīdz uzturēt galveno orgānu un asinsvadu veselību. Svarīgākie šajā garšīgo “dziednieku” sarakstā ir griķi. Šī labība ir bagāta ar augu olbaltumvielām un satur 18 aminoskābes, no kurām lielākā koncentrācija ir lizīnam, triptofānam, valīnam, glicīnam un arginīnam.
Pateicoties šādam sastāvam, putraimi palīdz cīnīties ar anēmiju un aptaukošanos, izvada no organisma toksīnus un toksīnus, un, pats galvenais, ievērojami samazina holesterīna līmeni un novērš aterosklerotisko plākšņu veidošanos. Tomēr ar griķu regulāru lietošanu uzturā vien nepietiek – ir svarīgi tos arī pareizi pagatavot. Neļaujiet putraimiem vārīties cieti, citādi tie zaudēs visas vērtīgās īpašības un pārvērtīsies par tīru ogļhidrātu, kas izraisīs strauju cukura līmeņa asinīs paaugstināšanos.