Grieķu gavēņa pupiņu zupa ir ideāli piemērota tiem, kas nolēmuši uz laiku (vai pavisam) atteikties no gaļas. Pēkšņa ēdienam ir ļoti svarīgi, lai tas organismam sniegtu kalorijas, ko parasti nodrošina gaļa. Pupiņu sautējums to pilnībā nodrošina uz pupiņu rēķina.
FASOLADA – GRIEĶU GAVĒŅA ZUPA
Sastāvdaļas
- Baltās pupiņas – 200 g
- sīpols – 1
- burkāni – 1;;
- selerijas – 2 kātiņi;
- tomāti – 2;
- tomātu biezenis – 250 ml;
- olīveļļa
- oregano ;
- timiāns;
- sāls, pipari.
Sagatavojiet grieķu gavēņa pupiņu zupu iepriekš. Pirms tam uz nakti iemērciet baltās pupiņas. Kad tās ir gatavas, aplejiet tās ar ūdeni un vāriet uz vidējas uguns apmēram stundu. Mūsu ēdiena pamats ir gatavs.
Sasmalciniet sīpolu un burkānu, sagrieziet seleriju kātiņus šķēlēs. Visu to apcep pannā ar olīveļļu, sāli un pipariem. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, nomizo un sagriež kubiņos. Tos pievieno pannā kopā ar marinēto tomātu biezeni un 15 minūtes sautē zem vāka. Iemaisa timiānu un raudeni.
Pannas saturu pievieno katlam ar pupiņām. Vāra vēl 10 minūtes. Un viss – mūsu grieķu gavēņa pupiņu zupa ir gatava!