Home » Ātrā ābolu un jogurta plātsmaize

Ātrā ābolu un jogurta plātsmaize

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Kad dārzā jau ir ābolu pārpilnība, laiks ķerties klāt ābolmaizei – šī recepte ir bezgala vienkārša un rezultāts noteikti neliks vilties. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!

Nepieciešams:

  • Kārtainā bezrauga mīkla 24x40cm (vai 4 plāksnes);
  • 8 vidēji āboli;
  • 300g bezpiedevu jogurta;
  • 1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru;
  • 2 olas (M/L izm.);
  • 1 ēdamk. cukura;
  • 1/2 citrona sulas

Pagatavošana:

Kārtaino mīklu ieklāj piemērotas formas cepampannā (izmantoju ~20x30cm), apakšā liekot cepamo papīru. Ja izmanto kārtainās mīklas plāksnes, tās sastiprina kopā četrstūra formā.

Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, apkaisa ar cukuru un apslaka ar citrona sulu un samaisa. Ber uz sagatavotās pamatnes.

Traukā sakuļ olas un iebiezināto pienu. Kad masa uzkulta gaisīga, ieputo jogurtu. Gatavo mīklu lej virsū āboliem tā, lai tos pilnībā nosedz. Pannu dažas reizes viegli piesit pie virsmas, lai mīkla izlīdzinās starp ābolu šķēlītēm.

Plātsmaizi cep 180° sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes. Tad ņem ārā no krāsns, nedaudz atdzesē, izņem no formas un pilnībā atdzesē. Lai pildījums pilnībā savilktos, plātsmaizi vēl uz stundu ievieto ledusskapī. Tad ņem ārā, sagriež un bauda.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.