49
Table of Contents
Sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sīpols, sagriezts
- 2 ķiploka daiviņas, saspiestas
- 2 burkāni, sagriezti
- 2 stublāji selerijas, sagriezti
- 1 paprika, sagriezta
- 1 liels kartupelis, sagriezts
- 1 bundža (400 g) konservētu pupiņu (vai 1 kauss vārītu pupiņu)
- 1 bundža (400 g) tomātu, sasmalcinātu
- 1 l dārzeņu buljona vai ūdens
- 1 tējkarote dried thyme (sāls un pipari pēc garšas)
- 1 laima sulas (pēc izvēles)
- Svaigi pētersīļi, dekorēšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Sagatavo dārzeņus: Uzsildi olīveļļu lielā katliņā vidējā ugunī. Pievieno sīpolu un apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs (apmēram 5 minūtes).
- Pievieno dārzeņus: Pievieno ķiplokus, burkānus, selerijas un papriku. Apcep vēl 5-7 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
- Pievieno kartupeļus un pupiņas: Pievieno kartupeļus, konservētas pupiņas, sasmalcinātus tomātus un dārzeņu buljonu. Vārīšanas laikā tu vari pievienot arī sāli, piparus un timiānu.
- Vāri zupu: Uzvāri un pēc tam samazini uguni, ļaujot zupai lēni vārīties apmēram 20-25 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
- Gatavošanas pabeigšana: Pirms pasniegšanas, ja vēlies, pievieno laima sulu un apmaisī.
- Pasniedz: Pasniedz karstu, dekorējot ar svaigiem pētersīļiem.
Padomi:
- Vari pielāgot dārzeņus, pievienojot tos, kas tev ir pieejami vai patīk (piemēram, kāpostus, brokoļus, zirņus).
- Zupu var pagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām vai sasaldēt līdz 3 mēnešiem.