67
Sastāvdaļas:
- 1 kauss sarkanās lēcas
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 sīpols, sagriezts
- 2 ķiploka daiviņas, saspiestas
- 1 ingvera gabals (apmēram 2 cm), sarīvēts
- 1 tējkarote kurkumas
- 1 tējkarote garšvielu maisījuma (kā curry powder)
- 1 burkāns, sagriezts
- 1 bundža tomātu, sasmalcinātu
- 4 kausi dārzeņu buljona vai ūdens
- Sāls un pipari pēc garšas
- Svaiga koriandra, dekorēšanai
Pagatavošana:
- Sagatavo lēcas: Rūpīgi izskalo lēcas zem tekoša ūdens.
- Apcep dārzeņus: Uzkarsē eļļu katliņā, pievieno sīpolu, ķiplokus un ingveru. Apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno garšvielas: Pievieno kurkumu un garšvielu maisījumu, samaisi un apcep 1 minūti.
- Pievieno lēcas un buljonu: Pievieno lēcas, burkānu un sasmalcinātus tomātus. Pārlej ar buljonu un vāri apmēram 25-30 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas.
- Pasniedz: Pasniedz karstu, dekorējot ar svaigu koriandru.