Home » Jogurta un baltās šokolādes kūka

Jogurta un baltās šokolādes kūka

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Šī kūka piestāv vasarai – salda, bet tajā pašā viegla un tikpat viegli pagatavojama. Izmanto kūkas dekoram un pildījumam sezonas ogas un piešķir šim desertam īpašu vasaras baudījumu! Tik pat gardas un lieliskas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!

Nepieciešams (kūkas forma 20cm):

  • 400g bezpiedevu jogurta;
  • 200g baltās šokolādes;
  • 50g pūdercukura;
  • 170g biskvīta cepumu (Selga utml.);
  • 90g sviesta istabas t°;
  • 90g ievārījuma, pabieza, vislabāk skābena;
  • 200g melleņu + ogas dekoram;
  • 16g želatīna

Pagatavošana:

Želatīnu ber bļodiņā, aplej ar aukstu ūdeni (~100ml), atstāj uzbriest.

Šokolādi izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē.

Pagatavo pamatni. Cepumus sasmalcina, pievienot istabas temperatūras sviestu, samīca abas sastāvdaļas kopā, tad ber kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru un izveido kūkas pamatni un maliņas. Noliek veidni vēsumā.

Traukā liek bezpiedevu jogurtu un samaisa ar pūdercukuru. Tad iemaisa izkausēto šokolādi.

Kūkas pamatnē ziež ievārījumu, tad ber virsū mellenes un vienmērīgi izkārto.

Želatīnu izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē, tajā iemaisa dažas karotes kūkas masas, tad lēnām lej klāt kopējai masai un želatīnu rūpīgi iemaisa. Masu lej uz pamatnes un ievieto ledusskapī sastingt, vismaz uz 4 stundām, vislabāk uz nakti.

Kad kūka sastingusi, to dekorē ar ogām vai citām tīkamām sastāvdaļām pēc izvēles.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.