232
Ja esat viens no tiem, kas vienmēr ir vēlējies uzzināt, kāda garšo kūka, ko Hagrids uzdāvināja Harijam Poteram dzimšanas dienā, mums ir recepte!
Un vēl viena laba ziņa – lai to pagatavotu, jums nebūs vajadzīga burvju nūjiņa, visas sastāvdaļas varat iegādāties veikalā pie mājas.
Sastāvdaļas cepumam (18-20 cm formai)
olas - 5 olas; cukurs -150 g; milti - 150 g.
Sastāvdaļas krēmam
Krējums - 400 g; biezpiens - 350 g; pūdercukurs - 100 g (var izmantot mazāk vai vairāk, pēc garšas); krāsvielas (zaļa un rozā).
Sagatavošana
Dziļā bļodā samaisiet olas un cukuru. Samaisiet 3 līdz 7 minūtes, līdz izveidojas bieza un pūkaina masa. Trīs porcijās izsijājiet miltus mīklā. Vienlaikus ar silikona lāpstiņu maisīt pulksteņrādītāja virzienā no apakšas uz augšu līdz viendabīgai masai. Formas dibenu izklāt ar pergamenta papīru, bet malas apsmērēt ar sviestu. Ielej mīklu veidnē un cep cepeškrāsnī 25 minūtes 180 grādu C temperatūrā. Pēc cepšanas izņemiet ārā, ļaujiet nedaudz atdzist. Izņemiet no veidnes, ļaujiet pāris stundas atpūsties. Tad sagriež kūkās.
Krējuma pagatavošana
Dziļā bļodā krējumu minūti saputojiet ar maksimālo ātrumu. Pakāpeniski pievienojiet biezpienu un pūdercukuru un saputojiet, līdz tas kļūst biezs. Svarīgi: tiklīdz krējuma konsistence kļūst bieza, pārtrauciet saputināšanu. Ja krēms būs pārspīlēts, tas atdalīsies. Pašā beigās krējumu sadaliet divās daļās un pievienojiet krāsvielas. Mazāko daļu atstājiet zaļajai krāsai, jo tā ir vajadzīga tikai uzrakstam.
Kūkas salikšana
Vispirms garoza, tad krēms, tad atkal garoza un tad atkal krēms. Tā rīkojieties, līdz garoza ir gatava. Izklājiet krēmu uz virspuses un sāniem. Izklājiet, nevis perfekti izlīdziniet. Uzrakstiet jubilāra vārdu un dzimšanas dienas zēna vārdu. Torte ir gatava!
Labu apetīti!