Šajā receptē var iztikt pat bez pannas. Taču, lai cepeškrāsnī pagatavotu gardas un kraukšķīgas kartupeļu pankūkas, jums būs nepieciešama viena slepena sastāvdaļa.
Tie nav klasiskie pīrādziņi, bet gan kartupeļu pankūkas. Taču tie nekādā ziņā nav sliktāki par iecienītāko ēdienu, kam nepieciešams rīvētājs.
Slepenā sastāvdaļa ir raugs, kas liek pankūkām cepeškrāsnī pacelties un būt ļoti pūkainām.
Produkti:
- vārīti kartupeļi – 1 kg;
- kviešu milti – 120 g
- raugs – 15 gr;
- krējums (biezs skābais krējums) – 2 ēdamkarotes;
- olas – 2 gab;
- sāls, pipari – pēc garšas;
- zaļie sīpoli.
Soli pa solim sagatavošana
1. Kartupeļus sasmalciniet un tad samaisiet raugu ar krējumu (biezu skābo krējumu) un olām.
2. Sajauciet maisījumu ar kartupeļiem un pievienojiet miltus.
3. sastāvdaļas pasālit un salikt piparus, pēc tam visu samīcīt līdz viendabīgai masai.
4. Izklājiet cepšanas paplāti ar pergamentu un uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C.
5. No mīklas veidojiet pankūkas un lieciet cepeškrāsnī uz pusstundu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļo sīpolu.