52
Šis noteikti būs tāds gruntīgs ēdiens, ko novērtēs īsti gurmāni – kartupelīši un gaļa taisni vai mutē izkusīs. Pr lielisko recepti bija pārsteigtas arī slavenības raidījumā “Vakariņš ar savējiem”.
Nepieciešams:
- ~ 2 kg kartupeļi (vidēja lieluma);
- ~ 2 kg cūkgaļas krūtiņa ar kaulu ;
- 3 zilie svaigi sīpoli; ;
- Svaiga kindza – 1 bunte
- ~ 5 gaišie sīpoli (vidēji lieli);
- Garšvielas: sāls, melnie pipari, kumīns, kindza;
- 1 pudele saulespuķu eļļa;
Ēdienu gatavo kazanā!
Pagatavošana:
- Kartupeļus nomizo un gaļu sagriež gabaliņos (~ 4 cm bieza).
- Nomizo gaišos sīpolus, kurus sagriež vidēji biezās šķēlītēs.
- Sagataves rekomendējams sagriezt pirms kazana iekuršanas.
- Kazanā ielej ~ 350 – 400 ml eļļu, kuru nepieciešams sakarsēt.
- Kad eļļa kazanā uzkarsusi, liek apcepties veselus kartupeļus. Pirms kartupeļu cepšanas, nepieciešams tos kārtīgi nosusināt ar virtuves dvieli. Kad kartupeļi ir zeltaini brūni, ņem laukā no kazana. Apceptos kartupeļus apkaisa ar kumīnu, saberztu kumīnu. Garšvielas saklapēt ar āmuru vai piestu.
- Tajā pašā eļļā liek cepties gaļu līdz zeltaini brūnai. Izņem laukā no kazana gaļu. Pēc gaļas apcepšanas to apkaisa ar garšvielām : kindzu, melnajiem pipariem, sāli, kumīnu.
- No kazana ar zupas kausiņu vai karoti izņem laukā visu eļļu.
- Ielej kazanā nedzaudz svaigu eļļu un liek atpakaļ apcepto gaļu, pievienojot klāt gaišos sīpolus. Cep tik ilgi, kamēr sīpoli ir mīksti. Kad gaļa un sīpoli ir apcepti, tos izņem no kazana.
- Pēc tam, kad visas nepieciešamās sastāvdaļas ir apceptas, kazanā liek apceptos kartupeļus, 2. kārta ir apceptā gaļa un noslēdzošā kārta ir apceptie sīpoli. Visam virsū uzlej 1 līdz 2 glāzes vēsa ūdens (200 ml).
- Visu sutina ~ 45 – 60 minūtēm.
- Kad gaļa mīksta, kārto ēdienu uz liela šķīvja: 1. kārta – gaļa; 2. kārta kartupeļi; 3.kārta apceptie sīpoli; visu dekorē ar svaigo kindzu un zilo sīpolu.