Home » Klasiskā siera kūka

Klasiskā siera kūka

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Vasara ir īstais laiks, lai mielotos ar vieglām un atsvaidzinošām kūkām. Kāpēc gan neizmēģināt mājās uzcept gardu un sulīgu siera kūku

 

Nepieciešams:

  • cepumi – 180 g;
  • sviests – 70 g;
  • skābais krējums – 150 g;
  • Filadelfijas siers – 400 g;
  • olas – 4 gb;
  • cukurs – 200 g;
  • vaniļas cukurs – 1,5 tējk. ;
  • milti – 40 g;
  • citrons – 1 gb

Pagatavošana:

Vispirms gatavojam kūkas pamatni – sadrupinām vai sablendējam cepumus un pievienojam tiem izkausētu sviestu. Masu kārtīgi samaisa. Tad ņem kūkas formiņu, izklāj ar cepamo papīru. Pamatnes masu izklāj formiņā, kārtīgi to piespiežot.

Tālāk gatavo pildījumu bļodā sajaucot Filadelfijas sieru, krējumu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus, sarīvētu citrona miziņu un sulu no viena citrona. Izveidoto masu lej formiņā pa virsu izveidotajai pamatnei.

Kūku liek cepties krāsnī, kas uzsildīta uz 160C, uz aptuveni 60 min. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj kūku tajā vēl aptuveni stundu, neverot vaļā krāsns durtiņas.

Pēc tam kūku liek ledusskapī vēl uz kādu stundiņu. Kūku droši var dekorēt ar svaigām vai sablendētām ogām!

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.