50
Sastāvdaļas
- 250 g zaļo zirnīšu
- 250 g brokoļu
- 3 olas
- 1 ķiploka daiviņa
- 100 g miltu
- citrona sula un miziņa pēc garšas
- sāls un pipari pēc garšas
- saišķis pētersīļu lapiņu
- eļļa cepšanai
- krējums pasniegšanai
Pagatavošana
- Pētersīļu lapiņas smalki sasmalcina ar nazi. Brokoļus sadala rozetēs, liek verdošā sālsūdenī, 5 minūtes novāra, nokāš, zem aukstas ūdens strūklas atdzesē, notecina.
- Blenderī liek visas sastāvdaļas, izņemot pētersīļu lapiņas un sablendē. Masai jāsanāk ķepīgai, bet ne pārāk šķidrai. Ja šķiet, ka masa neturēsies kopā, pievieno vel miltus. Masā iemaisa sagrieztas pētersīļu lapiņas.
- Sakarsē pannu ar eļļu un ar karoti liek zirņu un brokoļu mīklu uz tās, plācenīšus cep zeltaini brūnus no abām pusēm.
- Pasniedz ar skābo krējumu.